Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Harghita: Depozit subteran ilegal de deseuri petroliere
Stire din Social publicata in 25 Jan 2008.

Comisarii Gărzii de Mediu Harghita au descoperit un depozit subteran de deşeuri petroliere la marginea municipiului Miercurea Ciuc, transmite corespondentul ROMPRES.
Comisarul şef al Gărzii de Mediu Harghita, Abos Gabriel, a declarat pentru ROMPRES că este vorba despre un rezervor îngropat în pământ, care conţine deşeuri petroliere şi care se află situat în zona centralei termice a fostei fabrici de mobilă din Miercurea Ciuc.
Depozitul subteran nu a fost declarat şi aparţine, potrivit comisarului, unei firme care se ocupa de comerţul cu produse petroliere şi care acum se află în lichidare, proprietarul fiind de negăsit.
Abos Gabriel a precizat că la prima vedere se pare că s-a produs o poluare cu produse petroliere, dar se efectuează analize de laborator pentru a se şti cu siguranţă acest lucru.
“Ochiometric pare a fi poluare şi pericolul există permanent pentru că acest rezervor nu a fost izolat atunci când a fost băgat în pământ. Se poate fisura oricând, iar deşeurile pot ajunge în sol”, a spus comisarul şef al Gărzii de Mediu Harghita.
El a adăugat că firma în cauză se afla de mai mulţi ani în vizorul inspectorilor de mediu, dar abia acum s-a reuşit depistarea rezervorului subteran.
“Ştiam ce fac. De ani de zile încercăm să le dăm de urmă, dar abia acum am reuşit să-i prindem”, a spus Abos.
Potrivit unor surse neoficiale, firma în cauză făcea afaceri ilegale cu petrol, acesta fiind şi motivul pentru care nu a declarat rezervorul respectiv.
Comisarii de mediu au mai identificat un depozit de suprafaţă, aparţinând aceleaşi firme, unde au mai fost găsite alte deşeuri petroliere abandonate.
Garda de Mediu Harghita a făcut o plângere penală împotriva firmei respective pentru neluarea în evidenţă a deşeurilor periculoase, iar ancheta se derulează împreună cu Poliţia municipiului Miercurea Ciuc.

Sursa: ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Cereale si fructe de contrabands confiscate
Stirea urmatoare: Hoţii prefera motoarele de Dacie »
px

Stiri Asemanatoare

» Harghita: Tineri care împlinesc 18 ani în ziua alegerilor
» Harghita: Minus 12,6 grade Celsius, la Miercurea Ciuc
» Harghita: Întâlnire cu un alegător de 100 de ani
» Harghita: Început timid de campanie electorală
» 400 de tone de deşeuri electronice colectate
» Bacalaureat 2008 – Harghita: Niciun elev nu a picat proba orală la maghiară, la bacalaureat
» Solul de la Copşa Mică nu poate fi încă înlocuit
» Ministrul Mediului, mulţumit de rezultatele “marii debarasări”
» Harghita: Circulaţie dificilă pe două drumuri din cauza ninsorii
» Persoane evacuate dintr-o cabană cuprinsă de flăcări

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox