Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Arad: Social-democraţii şi liberalii agrează ideea unui viitor parteneriat politic
Stire din Politica publicata in 24 Nov 2009.

Liberalii şi social-democraţii se declară de acord cu ideea unui viitor parteneriat politic, organizaţia PNL fiind de părere că Mircea Geoană trebuie susţinut în cel de-al doilea tur al prezidenţialelor.

”Victoria lui Mircea Geoană în turul secund al alegerilor prezidenţiale, în dauna lui Traian Băsescu, ar deschide posibilitatea demarării unei noi etape în politica de la noi din ţară, o etapă a normalităţii, cu largi posibilităţi de dezvoltare social – economică a societăţii româneşti pe termen lung, de cel puţin zece ani. Susţinerea lui Mircea Geoană în turul secund al alegerilor prezidenţiale, de către PSD şi respectiv PNL este, într-un fel, o consecinţă a faptului că atât noi, cât şi liberalii, am fost umiliţi ca partid de Traian Băsescu, timp de cinci ani, aşa încât susţin ideea parafării unui parteneriat politic între cele două partide şi desemnarea lui Klaus Iohannis ca premier”, a declarat, pentru AGERPRES, Marius Lazăr, preşedintele organizaţiei PSD Arad.

El a adăugat că, pe plan local, chiar dacă au fost adversari politici, social-democraţii şi liberalii arădeni s-au respectat reciproc.

”Apreciez că nu vor fi probleme în ceea ce priveşte desfăşurarea unei campanii de susţinere a lui Mircea Geoană în al doilea tur de scrutin”, a mai spus Marius Lazăr.

”Faptul că Mircea Geoană a declarat că va susţine ideea desemnării ca premier a lui Klaus Iohannis ne-a întărit convingerea că şi social-democraţii doresc normalizarea situaţiei politice de la noi din ţară. Îl vom susţine pe liderul PSD în turul doi al alegerilor prezinenţiale, cu condiţia însă ca acesta să propună un proiect politic viabil, cu care să fim şi noi de acord”, a precizat, la rândul său, Sever Jurcă, preşedintele PNL Arad.

De aceiaşi părere a fost şi deputatul liberal de Arad, Mihăiţă Calimente.

”Nu se punea problema să mergem în turul doi al prezidenţialelor alături de Traian Băsescu şi democrat- liberali. Să ne aliem cu PD-L, ca după şase luni să rupă jumătate din PNL la ordinul lui Traian Băsescu? Personal sunt de acord cu ideea avansată de Crin Antonescu, aceea de a pune la punct un proiect politic viabil care să asigure o normalizare a situaţiei din România, atât din punct politic, cât şi economic şi social”, a declarat Calimente.

Sursa: Agerpres

px
px

Etichete: , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Băişanu (PNL): Nu voi spriji pe cei care au trădat PNL
Stirea urmatoare: Tarhon (PD-L): Alianţa PSD-PNL are puţine şanse de câştig »
px

Stiri Asemanatoare

» Mircea Cosma (PSD Prahova): Rezultatul final pe care îl va obţine Mircea Geoană va fi mai bun
» Antonescu: Liberalii şi social-democraţii au reuşit să dea un nou preşedinte al României
» Călăraşi: Deputatul PSD Ioan Damian consideră că votul de astăzi este cronica unui deces politic
» Năstase: Trebuie să vedem ce se va întâmpla cu procesele verbale, PD-L va încerca diverse manevre
» Puşcaş (PSD): Într-o ţară democratică rezultatul alegerilor trebuie recunoscut de toată lumea
» Antonescu:Acordul cu PSD este benefic pentru România
» Geoană: Acordul PSD+PC cu PNL va depăşi cadrul unei înţelegeri politice
» Geoană le-a solicitat sprijinul sindicaliştilor pentru turul II al prezidenţialelor
» Buzău: Primarii liberali vor susţinerea condiţionată a candidatului PSD
» Sălaj: Organizaţia judeţeană a PSD vrea sprijinul PNL şi UDMR în turul II

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox