Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Antonescu:Acordul cu PSD este benefic pentru România
Stire din Politica publicata in 25 Nov 2009.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, afirmă că acordul politic care a fost încheiat cu PSD reprezintă ‘un gest benefic pentru România’.

‘Vă asigur că acest acord încheiat cu Mircea Geoană nu este doar un acord menit să sprijine un candidat împotriva celuilalt. Dar, fără îndoială, primul lucru pe care îl avem de făcut pentru a construi altceva în politica românească este înlăturarea de la putere a lui Traian Băsescu. În sensul acesta, sprijinul nostru în turul al doilea este explicit, ferm pentru Mircea Geoană în zilele care au mai rămas pentru campania electorală’, a declarat, miercuri, liderul liberal, după semnarea Acordului pentru ieşirea României din criză, între Alianţa PSD+PC şi PNL.

În opinia sa, există ‘un interes naţional pentru ca România să aibă un alt preşedinte decât Traian Băsescu’. Potrivit lui Crin Antonescu, şeful statului trebuie să fie capabil să ‘garanteze prin acţiunea sa politică echilibrul puterilor în stat, să-şi onoreze rolul de mediator între puterile statului, între forţele politice, între stat şi cetăţean’.
Antonescu a precizat, de asemenea, că acordul semnat cu social democraţii nu va rămâne doar ‘o foaie de hârtie’ sau o ‘însăilare de cuvinte’. Pe lângă elementul ‘imediat şi concret al susţinerii lui Mircea Geoană’, acordul îşi propune un ‘nou început’ în politica românească. ‘Dorim o majoritate solidă şi transparentă cuprinzând cele două partide mari’, a spus Antonescu. El a adăugat că este optimist în ceea ce priveşte viabilitatea acordului încheiat, pentru că respectiva înţelegere între PSD şi PNL nu a fost încheiată ‘la capătul unor zile şi nopţi de negocieri pe funcţii şi ministere’.

‘La câteva ore după rezultatul alegerilor, am ieşit şi am spus care sunt principiile mele fundamentale pe care nu le negociez. Am primit un răspuns din partea domnului Mircea Geoană şi din partea PSD, care la rândul lor au răspuns asumând o poziţie de principiu care poate face acţiunea noastră convergentă’, afirmă liderul liberaalilor.

Potrivit acestuia, colaborarea dintre cele două partide ‘nu se încheie cu schimbarea lui Traian Băsescu, ci începe cu schimbarea lui Traian Băsescu pentru că altfel nu se poate’.

Antonescu a adăugat că speră ca atât el, cât şi Mircea Geoană să fie ’suficient de bătrâni pentru a fi parcurs şi a fi văzut toate eşecurile politicii româneşti în ultimii 20 de ani’ şi, în acelaşi timp să fie ’suficient de tineri pentru a putea pune energia pentru o schimbare fundamentală în politica românească’.

‘Îi doresc domnului Mircea Geoană să devină preşedinte. Va deveni preşedinte. Îi doresc să fie un preşedinte al tuturor românilor şi al unei Românii în schimbare autentică. Doresc celor două partide şi celor care ni se vor alătura capacitatea, buna credinţă, puterea, sacrificiul de a înţelege că nu mai putem merge înainte aşa ca până acum’, a conchis Antonescu.

El le-a mulţumit, totodată, colegilor săi de partid care ‘înainte de a discuta orice formulă de guvernare, orice minister, orice împărţire a poziţiilor de influenţă au înţeles sensul istoriei româneşti în acest moment şi nevoia de a face această mişcare majoră’.

Sursa: Agerpres

px
px

Etichete: , , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Cazan: Scorul istoric al PNL la Sibiu, datorat lui Iohannis
Stirea urmatoare: Acordul PSD+PC – PNL pentru ieşirea României din criză »
px

Stiri Asemanatoare

» Antonescu: Liberalii şi social-democraţii au reuşit să dea un nou preşedinte al României
» Geoană: Acordul PSD+PC cu PNL va depăşi cadrul unei înţelegeri politice
» Băsescu: O alianţă PSD-PNL riscă să ducă România cu 20 de ani în urmă
» Mircea Cosma (PSD Prahova): Rezultatul final pe care îl va obţine Mircea Geoană va fi mai bun
» Călăraşi: Deputatul PSD Ioan Damian consideră că votul de astăzi este cronica unui deces politic
» Năstase: Trebuie să vedem ce se va întâmpla cu procesele verbale, PD-L va încerca diverse manevre
» Puşcaş (PSD): Într-o ţară democratică rezultatul alegerilor trebuie recunoscut de toată lumea
» Antonescu îl acuză pe Băsescu că îl ‘linguşeşte’ pe Klaus Iohannis
» Acordul PSD+PC – PNL pentru ieşirea României din criză
» Geoană le-a solicitat sprijinul sindicaliştilor pentru turul II al prezidenţialelor

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox