Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Antonescu îl acuză pe Băsescu că îl ‘linguşeşte’ pe Klaus Iohannis
Stire din Politica publicata in 26 Nov 2009.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu, îl acuză pe actualul şef al statului, Traian Băsescu, că îl linguşeşte pe primarul Sibiului, Klaus Iohannis, după ce a refuzat să-l desemneze premier.

‘De ce când a văzut că există o majoritate nu l-a chemat atunci pe Iohannis să stea de vorbă, să spună ‘haide să vedem ce intenţii ai, poate vrei să confişti, să naţionalizezi sesiul PD din Modrogan, poate vrei să distrugi partidul, poate vrei să vinzi România’. De ce atunci a hăhăit cum face de obicei, dispreţuitor şi ne-a spus şi mie şi altora: ‘Niciodată, pentru că nu vreau eu’. Iar acum se milogeşte, acesta este cuvântul, când e la ananghie, se milogeşte şi-l linguşeşte pe Iohannis’, a afirmat Crin Antonescu, miercuri seară, la Antena 3.

Liderul PNL a spus despre edilul Sibiului că acesta, cu foarte multă demnitate, ‘nu-l bagă în seamă’ pe Traian Băsescu nici când îl atacă, nici când îl linguşeşte.

De asemenea, preşedintele liberalilor i-a reproşat lui Băsescu că după căderea Guvernului Boc nu a dorit să facă o înţelegere.

‘De ce atunci, în momentul în care eu am avut prima discuţie după căderea Guvernului Boc, imediat, înainte de a se constitui coaliţia de la Salonul alb, de la Senat, nu de le Grivco, cum tot repetă papagaliceşte dl Băsescu, nu a spus: ‘Nu e o idee interesantă, ia să vedem, mai ai şi alte partide, hai să discut cu Iohannis’, a subliniat preşedintele PNL.

Crin Antonescu a precizat că în acest moment trebuie să i se dea României un alt preşedinte, care să aibă un comportament normal, un Guvern, ”pentru că vom avea de înfruntat un an 2010 extrem de greu”, şi a criticat mandatul actualului şef al statului.

‘Cum e posibil totuşi ca un om, fie şi el şi candidat, fie el şi prins într-o dispută atât de mare, să se coboare în halul acesta? Ce ar trebui să mai facă domnul acesta ca să înţelegem cu toţii că e ceva de jenă că ne-a fost preşedinte cinci ani?’, a mai afirmat Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu, candidat independent susţinut de PD-L, a apreciat, miercuri, într-o declaraţie susţinută la sediul său de campanie, că primarul sibian Klaus Iohannis este susţinut de moguli, adăugând că îi vede pe aceştia ca pe nişte rechini care se învârt în jurul datei de 6 decembrie, când va avea loc al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

El a subliniat că îl consideră pe primarul Iohannis a fi un om ‘cinstit, onest, cu bună credinţă’, dar a apreciat că acesta are o oarecare naivitate faţă de propunerea care i s-a făcut.
Totodată, Băsescu a precizat că îl îngrijorează faptul că primul ministru propus de noua alianţă politică este ţinut în afara unor decizii importante.

‘Mă îngrijorează în modul cel mai sincer un lucru: că toate aceste decizii importante se iau în lipsa primului ministru al acestei alianţe. De ce nu l-au invitat şi pe primul ministru să discute structura Guvernului, strategia economică, soluţiile de privatizare? De ce primul ministru propus de alianţă este ţinut în afara deciziilor importante? Ce fel de independenţă va fi a primului ministru faţă de cei care iau deciziile? Se pare că într-adevăr va fi absolut independent de orice decizie’, a declarat Traian Băsescu.

Sursa: Agerpres

px
px

Etichete: , , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « BEC:Băsescu, câştigător al alegerilor în sectorul 2 al Capitalei
Stirea urmatoare: Geoană către Băsescu: Care guvern Negoiţă? »
px

Stiri Asemanatoare

» Antonescu: Liberalii şi social-democraţii au reuşit să dea un nou preşedinte al României
» Băsescu a câştigat alegerile în judeţul Covasna, relevă numărătoarea paralelă a PD-L
» Antonescu:Acordul cu PSD este benefic pentru România
» Băsescu: Ar trebui organizate cel puţin trei dezbateri
» Timişorenii i-ar fi trimis în turul doi pe Băsescu şi Antonescu
» Băsescu nu doreşte nicio alianţă politică pentru turul al doilea de scrutin
» Traian Băsescu conduce cu peste două procente în preferinţele constănţenilor
» Satu Mare: Băsescu pe primul loc în judeţ
» Băsescu şi Geoană au mai puţin de două săptămâni pentru a convinge electoratul
» Suceava: Băsescu a obţinut 38% în judeţ, la numărătoarea paralelă

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox