Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Geoană către Băsescu: Care guvern Negoiţă?
Stire din Politica publicata in 26 Nov 2009.

Candidatul Alianţei PSD+PC la alegerile prezidenţiale, Mircea Geoană, s-a declarat mirat, miercuri seară, de afirmaţia şefului statului conform cărora ar fi trebuit convocat Parlamentul pentru desemnarea guvernului Negoiţă, fiind de părere că o minoritate parlamentară de 30% nu poate impune ceva unei majorităţi de 65%.

Geoană a subliniat că va exista o propunere de guvern, după 6 decembrie, cu Klaus Iohannis în fruntea acestuia.

‘Avem nevoie de un guvern Iohannis până la Crăciun. Care guvern Negoiţă? Care regulă democratică spune că o minoritate de 30% dictează unei majorităţi de 65%? Acest joc este penibil şi el încetează când voi deveni preşedinte, şi sper să avem guvern până de Crăciun’, a subliniat preşedintele PSD.

Potrivit acestuia, ‘Traian Băsescu vorbeşte la infinit de nişte adversari imaginari, dar nu spune o vorbă’ despre locurile de muncă şi despre problemele care îi frământă cu adevărat pe români. ‘Dl Băsescu inventează lupte cu morile de vânt. Retorica aceasta nu duce nimic’, a adăugat Geoană.

El a mai arătat că îl stimează pe consilierul prezidenţial Sebastain Lăzăroiu, pe care îl consideră un profesionist, dar a adăugat că acesta se descalifică atunci când îşi depăşeşte atribuţiile, criticând politicieni în numele lui Traian Băsescu.

‘Îl stimez pe dl Lăzăroiu, dar cred că şi domniei sale îi este ruşine de ceea ce este obligat să spună în numele lui Traian Băsescu. Cum poate spune cineva că, în criza asta prin care trecem, cu un milion de şomeri care bat la uşă, cu străinătatea care se uită la România cu preocupare şi îngrijorare, eu, ca preşedinte al României, împing ţara în scandal politic şi la alegeri anticipate? Este păcat că îşi distruge reputaţia şi credibilitatea. Un consilier prezidenţial nu intră într-o astfel de retorică de maidan. În clipa în care ajung preşedinte şi vom instala guvernul Iohannis, nu mai avem nevoie de scandal politic’, a spus preşedintele PSD.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că Parlamentul trebuia convocat pentru a valida sau nu Guvernul Negoiţă, făcând astfel referire la faptul că marţi a expirat termenul până la care conducerea Legislativului trebuia să stabilească atât calendarul audierilor, cât şi data votului de învestitură pentru Cabinetul Negoiţă.

”Parlamentul are de făcut ceva. Trebuia să convoace Parlamentul pentru a valida sau nu Guvernul Negoiţă. Cred că şi Parlamentul are obligaţia să dea un vot. Pozitiv, negativ… nu ştiu, dar avea obligaţia să dea un vot”, a spus Băsescu.

Sursa: Agerpres

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Antonescu îl acuză pe Băsescu că îl ‘linguşeşte’ pe Klaus Iohannis
Stirea urmatoare: BEC – rezultate finale: Băsescu – 32,44%, Geoană – 31,15% »
px

Stiri Asemanatoare

» BEC – rezultate finale: Băsescu – 32,44%, Geoană – 31,15%
» Geoană: Strugurii sunt acum acri pentru Băsescu, a uitat când s-a aliat cu noi!
» Băsescu şi Geoană au mai puţin de două săptămâni pentru a convinge electoratul
» Geoană: Prezenţa mea la sediul PNL, un gest de istorie
» Băsescu a câştigat alegerile în judeţul Covasna, relevă numărătoarea paralelă a PD-L
» Antonescu îl acuză pe Băsescu că îl ‘linguşeşte’ pe Klaus Iohannis
» Dolj: Solomon îşi dă demisia dacă Băsescu pierde alegerile la Craiova
» Geoană: Acordul PSD+PC cu PNL va depăşi cadrul unei înţelegeri politice
» D.Costin: Dacă Geoană va înţelege priorităţile noastre, nu va fi nevoie de alte mesaje de susţinere
» Geoană le-a solicitat sprijinul sindicaliştilor pentru turul II al prezidenţialelor

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2022 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox