Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Băsescu şi Geoană au mai puţin de două săptămâni pentru a convinge electoratul
Stire din Diverse, Politica publicata in 23 Nov 2009.

Actualul şef al statului, Traian Băsescu, şi preşedintele PSD, Mircea Geoană, care s-au clasat pe primele două locuri la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale de duminică, au la dispoziţie, mai puţin de două săptămâni, pentru a convinge electoratul.

Traian Băsescu, care a candidat independent, susţinut de PD-L, a declarat, duminică seara, imediat după anunţarea după exit-poll-urilor, că a obţinut o victorie de etapă în cursa prezidenţială.

El a susţinut că votul dat de electorat duminică a fost ‘profund de dreapta’, în condiţiile în care candidatul susţinut de PD-L împreună cu cel al PNL au obţinut peste 50% dintre opţiunile românilor. ‘Este un motiv extrem de serios ca politicienii să ţină seama de opţiunile electoratului la constituirea viitorului Guvern’, a afirmat Băsescu.

Social-democratul Mircea Geoană a subliniat că, de luni, competiţia electorală începe de la zero. El a anunţat că preferinţa social-democraţilor este pentru o majoritate social-liberală, construită în jurul lui Klauss Iohannis, ca propunere de prim-ministru.

Geoană a făcut apel către toţi liderii politici şi cetăţeni pentru ca votul din 6 decembrie să fie unul pentru schimbare şi pentru revenirea normalităţii în România.

Liberalii au anunţat că aşteaptă propunerile celorlalte partide politice pentru a-şi defini poziţia în perspectiva sprijinului pentru turul al II-lea al prezidenţialelor. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a exclus însă orice colaborare şi sprijin pentru preşedintele în exerciţiu Traian Băsescu.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a anunţat, duminică seara, că Uniunea va lua săptămâna aceasta decizia referitoare la sprijinul pe care îl va acorda unuia dintre cei doi candidaţi care se vor confrunta în turul al doilea al prezidenţialelor.

‘Aş vrea să vă informez că am încheiat campania (electorală – n.r.) şi continuăm campania în săptămânile care urmează, până în 6 decembrie, fiindcă urmează turul doi al alegerilor şi, bineînţeles, că suntem şi vom fi interesaţi de rezultatul final al alegerilor prezidenţiale. Mâine, deja, vom încerca să avem consultări cu reprezentanţii şi cu liderii celorlalte partide parlamentare. Pentru poimâine am convocat Consiliul Permanent şi Consiliul preşedinţilor organizaţiilor teritoriale şi, deja, vom face o analiză privind candidaţii care au intrat în turul al doilea’, a spus Marko Bela.

Potrivit acestuia, UDMR dispune de o forţă de negociere pe baza voturilor primite de Kelemen Hunor.

Tot duminică seara, candidatul PNG-CD, Gigi Becali, a susţinut că diferenţa mică de procente dintre Geoană şi Băsescu i se datorează în mică măsură şi lui. El şi-a declarat ‘mulţumirea şi satisfacţia sufletească’ pentru acest lucru, spunând că în turul al doilea de scrutin Geoană va învinge la o diferenţă mare.

‘După cum am spus când am depus candidatura, din punctul meu de vedere, la ora asta, este şi o mică victorie a mea, mă refer aici la mulţumirea şi satisfacţia sufletească pe care o am, adică acea apropiere a lui Geoană la un procent faţă de Băsescu. Nu neapărat că e Geoană, putea să fie oricine. Faptul că este la un procent înseamnă că în turul doi Traian Băsescu va fi învins cu multe procente’, a susţinut Becali.

Liderul PNG-CD a precizat că, dacă Geoană i-o va cere, se va implica într-o ‘campanie activă’ pentru a-l sprijini.

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a susţinut, la rândul său, că Mircea Geoană va pierde alegerile, fără sprijinul său.

‘Fără mine, Adrian Năstase a pierdut în 2004, fără mine, Geoană va pierde în 2009. (…) N-am luat nicio decizie. Important e ce v-am zis eu, direcţia, fără mine, Geoană e mort, e clar cui îi dau voturile Crin Antonescu şi Sorin Oprescu’, a spus candidatul PRM la alegerile prezidenţiale.

Confirmarea candidaţilor care vor trece în turul al doilea al alegerilor se va face de Curtea Constituţională în termen de 24 de ore de la primirea proceselor-verbale, prin aducere la cunoştinţă publică a numelor candidaţilor şi a zilei votării.

Campania electorală pentru al doilea tur de scrutin începe de la data când s-a adus la cunoştinţă publică ziua votării.

Sursa: Rompres

px
px

Etichete: , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Traian Băsescu, preferat de electoratul maramureşean
Stirea urmatoare: Deputatul Florin Ţurcanu (PNL): Susţinem 100% schimbarea politică în România »
px

Stiri Asemanatoare

» Geoană: Prezenţa mea la sediul PNL, un gest de istorie
» Băsescu a câştigat alegerile în judeţul Covasna, relevă numărătoarea paralelă a PD-L
» BEC – rezultate finale: Băsescu – 32,44%, Geoană – 31,15%
» Geoană către Băsescu: Care guvern Negoiţă?
» Antonescu îl acuză pe Băsescu că îl ‘linguşeşte’ pe Klaus Iohannis
» Geoană: Strugurii sunt acum acri pentru Băsescu, a uitat când s-a aliat cu noi!
» Geoană: Acordul PSD+PC cu PNL va depăşi cadrul unei înţelegeri politice
» D.Costin: Dacă Geoană va înţelege priorităţile noastre, nu va fi nevoie de alte mesaje de susţinere
» Geoană le-a solicitat sprijinul sindicaliştilor pentru turul II al prezidenţialelor
» Băsescu: Ar trebui organizate cel puţin trei dezbateri

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox