Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Investiţie de 100 milioane dolari într-o fabrică de echipamente medicale
Stire din Economie publicata in 15 Feb 2008.

Cea mai mare fabrică de echipamente medicale din Europa va fi construită la Deva de o companie americană, investiţia fiind apreciată la circa 100 de milioane de dolari, transmite corespondentul ROMPRES.
Fabrica va produce echipamente destinate chirurgiei laparoscopice, electrochirurgiei şi chirurgiei clasice, creând, la finalul investiţiei, aproape 5.000 de locuri de muncă.
“În câteva luni vom începe proiectarea fabricii. Pentru început, vom deschide o hală pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi în care vor lucra 100 de angajaţi. Estimăm că în următorii 7-10 ani vom ajunge la un număr de 5.000 de angajaţi şi vom deveni cea mai mare fabrică de echipamente medicale din Europa. Va fi o fabrică de înaltă performanţă”, a declarat, joi, acţionarul principal al companiei americane I.C.Medical Inc, Ioan Cosmescu.
În vederea deschiderii fabricii, compania a cumpărat 12 hectare de teren situat între localităţile Deva şi Hunedoara, în imediata apropiere a viitorului spital de urgenţă al judeţului Hunedoara. Halele vor asigura condiţii de muncă speciale, cu săli fără praf, temperatură şi presiune controlate. Toate produsele vor fi realizate în spaţii sterile.
Fabrica va deţine şi un institut de cercetări în domeniul medical.
Pentru a atrage forţa de muncă, proiectul prevede ca o parte din angajaţii firmei să beneficieze de locuinţe de serviciu, de grădiniţă pentru copii şi terenuri de sport.
Compania I.C.Medical deţine două fabrici de echipamente medicale în Statele Unite ale Americii şi în China, în care lucrează câteva mii de angajaţi.
Directorul şi acţionarul principal al firmei, Ioan Cosmescu, şi-a dezvoltat afacerea după ce a emigrat în SUA, în urmă cu 25 de ani. Compania a pornit pe baza unei invenţii brevetate de Cosmescu, după care s-a dezvoltat continuu. În prezent, Ioan Cosmescu deţine 24 de brevete de invenţie în domeniul echipamentelor medicale de înaltă tehnologie, alte opt brevete fiind în curs de validare.
Ioan Cosmescu este originar din localitatea hunedoreană Orăştioara de Sus, lângă municipiul Orăştie. El spune că a ales să investească în Deva, deoarece a fost impresionat de ritmul de dezvoltare a zonei.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Tratamentul cu Avastin, noua terapie pentru cancerul renal
Stirea urmatoare: Campanie antialcool în rândul elevilor de liceu »
px

Stiri Asemanatoare

» Retailerii mută războiul pe terenul mărcilor proprii
» A scăzut numărul turiştilor în hotelurile bucureştene
» Cum te asiguri că nu pierzi banii de avans
» România câştigă forţă
» Mediu de afaceri mai bun în Botswana decât în România
» Petrolul şi gazele câştigate la Haga vor fi scoase la licitaţie în luna octombrie
» Adio subvenţii la motorină, carne de porc şi pasăre!
» Comerţul extern al României, în cădere liberă
» Jumătate dintre români trăiesc de azi pe mâine
» Previziunile lui Isărescu

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox