Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Campanie antialcool în rândul elevilor de liceu
Stire din Regionale publicata in 15 Feb 2008.

“Alcoolul nu te face mare” este mesajul pe care îşi propune să îl transmită adolescenţilor o nouă campanie de conştientizare lansată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ), transmite corespondentul ROMPRES.
“Consumul de alcool, uneori în exces, reprezintă o problemă din ce în ce mai acută pentru tinerii din grupa de vârstă 14-18 ani. Prin această campanie, noi dorim să ne adresăm în primul rând elevilor de liceu, dar şi părinţilor acestora, care trebuie să încerce să abordeze acest aspect cu multă delicateţe, înţelegând motivele consumului de alcool la această vârstă şi renunţând la autoritarism”, a declarat, joi, şeful Compartimentului de analiză şi prevenire a criminalităţii din IPJ Vâlcea, subcomisarul Gabriel Ciobotoiu.
În opinia poliţiştilor, trebuie înţeles că, în cazul adolescenţilor, motivele de a bea sunt sensibil diferite de acelea care se manifestă în cazul adulţilor şi, de aceea, acceptând că vulnerabilităţile adolescentului trebuie abordate cu tact, adoptarea unui limbaj special şi a unei atitudini aparte pentru dialog sunt aspecte esenţiale în reuşita unui demers de o asemenea factură.
“Adolescenţii resimt nevoia de a-şi comunica mai uşor sentimentele, doresc să se afirme, îi imită pe adulţii care joacă rol de model şi încearcă să îşi creeze o atmosferă cât mai plăcută în cadrul grupului. Ei sunt vulnerabili din punct de vedere biologic, psihologic şi social, iar grupul sau anturajul reprezintă, deopotrivă, un aliat şi un obstacol important”, a subliniat Ciobotoiu.
“Dată fiind vulnerabilitatea specială a adolescenţilor în faţa alcoolului, părinţii trebuie să evite înrăutăţirea prin măsuri brutale, care ar putea avea consecinţe asupra dezvoltării tinerilor şi care ar putea duce şi mai mult la răcirea relaţiilor dintre generaţii”, a opinat iniţiatorul campaniei.
Proiectul “Alcoolul nu te face mare”, început de IPJ, cu sprijinul IŞJ Vâlcea, se va desfăşura pe întreg parcursul acestui an.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Investiţie de 100 milioane dolari într-o fabrică de echipamente medicale
Stirea urmatoare: Medicament împotriva alcoolismului »
px

Stiri Asemanatoare

» Campanie împotriva consumului de alcool la volan
» Vâlcea: Prefectul acuză PSD de tentativă de fraudă electorală pe baza unei înregistrări audio
» Vâlcea: Rezultate finale comunicate de BEJ
» Geoană primul loc în judeţul Vâlcea, Traian Băsescu, primul în Râmnicu Vâlcea (rezultate parţiale)
» SUA: Campanie pentru a-i convinge pe tineri să se căsătorească
» Madonna, campanie pentru Vuitton
» Campanie împotriva violenţei domestice
» Vâlcea: Secţiile de votare, păzite de poliţişti, jandarmi şi pompieri
» Campanie de vaccinare împotriva cancerului de col uterin
» Vâlcea: Banere electorale dispărute

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox