Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Tratamentul cu Avastin, noua terapie pentru cancerul renal
Stire din Sanatate publicata in 15 Feb 2008.

Comitetul European pentru Produse Medicale de Uz Uman (CHMP) a aprobat utilizarea Avastin în tratamentul de primă linie al pacienţilor cu carcinom renal, cea mai frecventă formă de cancer renal avansat.
El este mai frecvent la bărbaţi (aproximativ 62%) decât la femei, iar incidenţa creşte odată cu vârsta.
Carcinomul renal este cel mai frecvent tip de cancer renal (nouă din zece cazuri de cancer renal).
Diagnosticat în stadii precoce, atunci când cancerul este localizat numai la nivelul rinichiului, ratele de supravieţuire la cinci ani sunt relativ bune, de 60-70%.
Dacă diagnosticul se face în stadii mai avansate şi cancerul s-a răspândit deja, rata de supravieţuire la cinci ani este mai mică de 5% .
Din păcate, deoarece cancerul renal este adesea asimptomatic, majoritatea pacienţilor sunt diagnosticaţi în stadii tardive. Opţiunile terapeutice pentru pacienţii cu carcinom renal sunt limitate. Îndepărtarea chirurgicală a unei părţi sau a întregului rinichi constituie atitudinea terapeutică principală, dar succesul terapeutic se înregistrează numai în stadiile precoce ale bolii. În stadiile mai avansate, tratamentul are drept obiectiv mai degrabă controlul cancerului şi îmbunătăţirea simptomelor asociate.
Studiile epidemiologice au incriminat fumatul, cu risc de până la două-trei ori mai mare, legat direct de durata fumatului, numărul zilnic de ţigări fumate şi invers proporţional cu vârsta de debut. Alţi factori de risc sunt hipertensiunea, obezitatea, expunerea profesională la produse petroliere, metale grele, azbest etc.
Factorul genetic este evidenţiat de formele familiale ale bolii în 4% din cazuri.
Roche a lansat în România, Avastin ( bevacizumab) pentru tratamentul de primă intenţie al pacienţilor cu cancer renal avansat în combinaţie cu interferon, tratamentul standard folosit la ora actuală pentru acest tip de cancer.
Aprobarea europeană se bazează pe datele unui studiu clinic de anvergură care a demonstrat beneficiile din punct de vedere al supravieţuirii.
Medicamentul este aprobat pentru a fi utilizat şi în tratamentul de primă linie pentru pacienţii cu cancer metastazat de colon sau rect, de sân metastazat, pulmonar avansat altul decât cel cu celule mici, diferit de tipul histologic cu celule predominant scuamoase, avansat inoperabil, metastatic sau recurent.
Portofoliului său de produse oncologice , Roche îi adaugă un altul de markeri tumorali pentru cancerul de prostată, colorectal, hepatic, ovarian, de sân, de stomac sau pancreatic, ca şi o largă gamă de teste moleculare.ROMPRES/(Cornelia Stanciu).

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « ANT va relua programul de distribuire a cardurilor cu discount-uri
Stirea urmatoare: Investiţie de 100 milioane dolari într-o fabrică de echipamente medicale »
px

Random Posts

» Un preot în vârstă de 85 de ani a fost ‘laicizat’ de papa Benedict al XVI-lea pentru abuzuri sexuale comise în anii 1970-1980
» «Calugarul heavy-metal» scoate al doilea album
» Preşedintele Băsescu a dat în judecată un jurnalist de la Cotidianul
» Prima şedinţa CSAT pe 2009
» Copiii care primesc atenţie sporită din partea taţilor au un IQ mai mare
» Red Bull Romaniacs începe vineri la Sibiu
» Iaşi: Un candidat PSD+PC reclamă fluturaşii electorali
» Filmul ‘Slumdog Millionaire’, distins cu şapte Oscar-uri britanice
» Traian Băsescu şi Emil Boc au sosit la Bruxelles
» Weekend-urile filmului românesc la Montreal

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2021 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox