Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Firefox Mobile: primele imagini
Stire din IT & High-Tech publicata in 30 Jan 2008.

Se pare ca “regele” browserelor desktop va sosi in curand intr-o varianta mobila, gata de a concura cu celebrul Opera Mini. Sa aruncam totusi o privire asupra lui Firefox Mobile:

In imaginea de mai sus puteti admira primele screenshoturi disponibile de cand Mozilla a anuntat formal Firefox Mobile in octombrie. Desi browserul se afla inca in stadiul de dezvoltare, intreg conceptul pare destul de palpabil. Ceea ce putem admira in imaginea de mai sus este editia touchscreen a lui Firefox Mobile, iar o a doua editie pentru handseturile standard va fi prezentata ulterior, fiind controlabila prin intermediul unui cursor virtual si a obisnuitelor meniuri si submeniuri.

In orice caz, putem spune ca aceasta versiune de Firefox seamana mult cu Mobile Safari de pe iPhone, in special datorita barei de cautare in functie de context. Aceasta va incarca automat URL-uri si va afisa rezultatele cautarilor si, inca o data ca Safari in varianta mobila, Firefox Mobile va permite “tararea” continuturilor paginilor web cu ajutorul degetelor utilizatorului. Barele de scroll vor fi afisate pe ecran doar atunci cand utilizatorul va folosi functia de scroll, pentru a economisi spatiul.

Browsingul cu taburi este de asemenea prezent si pana la 4 thumbnailuri de pagini web pot fi vizualizate in acelasi timp. Favoritele, history-ul si chiar o tastatura QWERTY sunt prezente in aceasta versiune, in vreme ce un defect al acestui browser este deja vizibil, zoomul fiind facut prin intermediul unor butoane, spre deosebire de Safari si al sau zoom facut cu ajutorul degetelor utilizatorilor. De asemenea nici vorba de functionalitate RSS, inca, dar asteptam vesti in aceasta privinta, dupa cum asteptam vesti si despre un beta public, disponibil pentru fanii Firefox desktop, care vor sa testeze varianta mobila.

px
px

Etichete:

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Sony Ericsson ofera 5 milioane de melodii noi prin PlayNow
Stirea urmatoare: Un browser promitator pentru Windows Mobile – Skyfire »
px

Stiri Asemanatoare

» Jandarmii pot fi apelaţi de cetăţeni doar la 112; numărul 956 – inutilizabil
» Telefonul TV Panasonic Viera 920P ni se prezinta
» Casio prezinta telefonul Exilim W61CA rezistent la apa
» Cheia secreta pentru aplicatiile iPhone scapata pe Internet
» Telefonul KDDI Hitachi W61H promoveaza un nou tip de display
» Motorola renunta la industria telefoniei mobile?
» Un telefon mobil a ucis un barbat in Ghana
» Nokia N95 8GB castiga premiul PDAE Real World si trece testele GPS
» Conceptul P-Per ar putea fi cel mai bun telefon din lume (video)
» Un browser promitator pentru Windows Mobile – Skyfire

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox