Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Băsescu: Suntem în măsură să garantăm securitatea Summitului NATO
Stire din nato publicata in 01 Apr 2008.

Preşedintele Traian Băsescu a dat asigurări, cu doar câteva ore înainte de începerea Summitului NATO de la Bucureşti, că autorităţile române au capacitatea să garanteze securitatea reuniunii la nivel înalt.

‘Suntem în măsură să garantăm securitatea Summitului NATO’, a declarat Traian Băsescu, luni seară, într-o emisiune a postului public de televiziune.

Şeful statului a arătat că, de fapt, prin exerciţiul efectuat în cursul zilei de sâmbătă, autorităţile cu atribuţii în domeniu au simulat evacuarea tuturor delegaţiilor în caz de pericol.

‘Sâmbătă s-a simulat evacuarea delegaţiilor. Eu nu dau calificative, dar toate delegaţiile pot fi evacuate în 2 ore şi 15 minute’, a precizat preşedintele Băsescu.

El a declarat că un astfel de eveniment nu se poate desfăşura în condiţii normale de securitate.

”Nu poţi să spui că un astfel de eveniment, care-ţi aduce cei mai importanţi oameni ai lumii, şi de ce nu, unii dintre ei cei mai vânaţi, nu obligă la măsuri suplimentare de securitate. Cred că lucrurile sunt într-o zonă normală din punctul nostru de vedere. V-aş aminti că summitul de la Riga s-a desfăşurat sub ‘cod roşu’ de alertă. În momentul de faţă, serviciile româneşti, din punct de vedere al securităţii summitului, nu sunt singure pe lume. La serviciile româneşti se concentrează informaţie de la toate serviciile din statele membre NATO şi din statele partenere, legate de cea mai mică adiere de informaţie care ar viza riscuri la adresa unui lider sau altul”, a spus Băsescu.

El a arătat că toate serviciile se află în situaţie de alertă zero şi nu s-ar fi greşit cu nimic dacă se lua decizia de introducere a ”codului portocaliu” de securitate.

”Eu am insistat pentru o abordare moderată, pentru a nu mai adăuga la tensiunile deja create prin filmările insistente ale lunetiştilor”, a spus Băsescu.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Paradă de modă pentru soţiile demnitarilor veniţi la summit
Stirea urmatoare: La Bucureşti, Putin vrea să vadă sfârşitul extinderii NATO spre spaţiul ex-sovietic »
px

Stiri Asemanatoare

» Cod galben de alertă teroristă
» George W. Bush soseşte astăzi în România
» La Bucureşti, Putin vrea să vadă sfârşitul extinderii NATO spre spaţiul ex-sovietic
» Planul lui Putin pentru summit
» Summit-ul de la Bucureşti, fără precedent
» Paradă de modă pentru soţiile demnitarilor veniţi la summit
» Secretariatul NATO îşi deschide în martie birouri la Palatul Parlamentului
» Pregătirile pentru Summitul NATO sunt în grafic
» Cheltuielile de protocol la summit-ul NATO vor fi dublate şi triplate
» Summit Rusia-UE la 21 mai

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox