Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Cheltuielile de protocol la summit-ul NATO vor fi dublate şi triplate
Stire din Politica publicata in 31 Jan 2008.

Guvernul a realocat miercuri, printr-o Hotărâre, o parte din bugetul destinat pregătirii summit-ului NATO de la Bucureşti şi a stabilit organizarea unor acţiuni de diplomaţie publică, în marja acestui eveniment.

Potrivit completărilor la HG nr. 1412/2007 privind unele măsuri de organizare a summit-ului, se stabileşte că pentru acţiunile de protocol organizate cu această ocazie, precum şi a evenimentelor conexe, baremurile de cheltuieli aferente participanţilor la nivel de şefi de stat, de guvern, de organisme internaţionale sau de ministru se stabilesc prin majorarea cu 200% a baremurilor de cheltuieli prevăzute de actele normative aplicabile instituţiilor publice care vor organiza respectivele acţiuni de protocol. Pentru restul participanţilor, baremurile de cheltuieli se stabilesc prin majorarea cu 100% a baremurilor legale.

Pentru acţiunile de diplomaţie publică sau culturale organizate cu sprijinul organizaţiilor non-guvernamentale, române sau străine, ordonatorii principali de credite autorizaţi să încheie contracte în vederea desfăşurării în condiţii optime a summit-ului NATO pot finanţa cheltuielile aferente acestor acţiuni. Finanţarea se face prin transferuri în contul acestor organizaţii, urmând ca în termen de 45 de zile de la încheierea acţiunii sumele necheltuite să fie returnate, pe bază de decont şi documente justificative, ordonatorilor principali de credite.

Autorităţile desemnate pentru organizarea reuniunii intenţionează să realizeze, în perioada premergătoare acesteia, în colaborare cu ONG-uri româneşti şi cu organizaţii internaţionale, o serie de seminarii pe marginea subiectelor aflate pe agenda Alianţei Nord-Atlantice. Seminariile se vor desfăşura în diferite oraşe, iar pentru organizarea acestora se va folosi sprijinul operaţional şi logistic al organizaţiilor non-guvernamentale şi internaţionale partenere.

Actul normativ prevede, totodată, că bunurile achiziţionate din fondurile alocate pentru organizarea summit-ului vor fi înregistrate în patrimoniul instituţiilor publice care le-au achiziţionat, potrivit reglementărilor contabile în vigoare. Suma de 90,852 milioane de lei stabilită prin HG nr. 1412/2007 pentru cheltuielile de organizare a summit-ului NATO nu se modifică. Surse din cadrul secretariatului de stat pentru organizarea summit-ului au precizat, pentru ROMPRES, că în urma atragerii unor sponsori, s-au putut realoca unele fonduri din cadrul bugetului de organizare, fără a se schimba bugetul final.

Sursa: ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « In Brasov, numărul virozelor mai mare ca anul trecut
Stirea urmatoare: Guvernul va decide dacă modifică Legea pensiilor private »
px

Stiri Asemanatoare

» Secretariatul NATO îşi deschide în martie birouri la Palatul Parlamentului
» Pregătirile pentru Summitul NATO sunt în grafic
» Geoană: Acordurile bilaterale cu Rusia – “o greşeală profundă”
» George W. Bush: Rusia nu este duşmanul nostru
» Summit-ul de la Bucureşti, fără precedent
» Cod galben de alertă teroristă
» George W. Bush soseşte astăzi în România
» La Bucureşti, Putin vrea să vadă sfârşitul extinderii NATO spre spaţiul ex-sovietic
» Băsescu: Suntem în măsură să garantăm securitatea Summitului NATO
» Paradă de modă pentru soţiile demnitarilor veniţi la summit

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox