Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Apelanţii în reţelele de comunicaţii vor putea fi localizaţi de autorităţi
Stire din Politica publicata in 20 Feb 2008.

Autorităţile competente vor putea localiza persoanele fizice şi juridice şi pot identifica apelantul în reţelele publice de comunicaţii, dacă acesta este înregistrat în baza de date a operatorului de telefonie fixă sau mobilă, pentru cercetare şi urmărire a infracţiunilor, potrivit unui comunicat al Guvernului.
Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri, un proiect de lege privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau de reţele publice de informaţii.
Proiectul de lege interzice reţinerea conţinutului comunicării sau informaţiile consultate în timpul utilizării unei reţele de comunicaţii electronice.
Furnizorii de reţele publice de comunicaţii şi furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului au obligaţia de a asigura, pe cheltuială proprie, crearea şi administrarea unei baze de date, în format electronic, în măsura în care datele sau informaţiile sunt generate sau prelucrate de aceştia.
Datele vor fi reţinute timp de 12 luni de la momentul efectuării apelului şi se referă, printre altele, la identificarea orei, duratei, tipului, sursei şi destinaţiei mesajului transmis. În funcţie de furnizorul de reţea de comunicaţie – telefonie fixă sau mobilă, Internet – se vor reţine numărul de telefon al apelantului, numele şi adresa abonatului sau ale utilizatorului înregistrat, respectiv adresa Internet Protocol (IP).
Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, Ministerul Public, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Informaţii Externe – în calitate de autorităţi competente – vor colecta şi transmite un raport semestrial către Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei. Raportul va sintetiza cazurile soluţionate la nivel de instituţie, iar, anual, MCTI va raporta către Comisia Europeană statisticile elaborate în baza acestuia. Raportul către Comisia Europeană nu va conţine date cu caracter personal.
Autoritatea competentă să monitorizeze aplicarea prevederilor ordonanţei de urgenţă este Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.
Actul normativ intră în vigoare la 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial al României.
Dispoziţiile referitoare la reţinerea datelor de trafic şi localizare corespunzătoare comunicaţiilor de tip e-mail şi internet se vor aplica începând cu data de 15 martie 2009.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Timpul petrecut în trafic creşte cu 150% în 20 de ani
Stirea urmatoare: Înşelătorie în numele Crucii Roşii »
px

Stiri Asemanatoare

» Prigoană este nemulţumit de mediul politic din România
» Rusia lansează un satelit canadian de telecomunicaţii
» Concerte, ghiduri turistice şi materiale promoţionale pentru suporterii echipei naţionale de fotbal
» Taxa auto a iscat o campanie violentă de instigare la nesupunere civică

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox