Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Băsescu despre presupusele pachete debarcate la Kogălniceanu: Nu am cunoştinţă de aşa ceva
Stire din Politica publicata in 24 Feb 2008.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică, la Covasna, că baza aeriană de la Kogălniceanu a fost pusă la dispoziţia presei naţionale şi internaţionale, precum şi a tuturor instituţiilor interesate.
“Nu am cunoştinţă de pachete iar baza aeriană de la Kogălniceanu a fost pusă la dispoziţia presei naţionale şi internaţionale şi a tuturor instituţiilor interesate imediat ce au existat întrebări legate de utilizarea acesteia”, a precizat şeful statului, întrebat cum comentează acuzaţiile privind o eventuală implicare a României în scandalul închisorilor secrete CIA.
Replica preşedintelui Băsescu apare după ce un oficial român de rang înalt, citat duminică de Associated Press, a declarat, sub protecţia anonimatului, că baza americană de la Mihail Kogălniceanu a fost scena unor schimburi de pachete mari, în care ar fi putut fi ascunşi oameni, suspecţi de terorism. Dimineaţa, un microbuz negru aştepta aterizarea unui avion, de unde erau debarcate pachete mari: s-a petrecut de trei ori în 2004 şi de alte două ori în 2005, susţine sursa citată.
Comandantul bazei aeriene Mihail Kogălniceanu a respins duminică aceste acuzaţii, asigurând că niciun avion al Agenţiei Centrale de Informaţii americane nu a aterizat la această bază.
“Aerodromul Mihail Kogălniceanu nu a fost utilizat niciodată pentru zboruri CIA”, a declarat pentru AFP comandantul Adrian Vasile. “Personalul militar român avea în permanenţă acces la toate clădirile din această bază”, ceea ce exclude orice activitate secretă a CIA, a adăugat comandantul.
De altfel, la fiecare aterizare, militari români asistau la formalităţile îndeplinite de echipaj pentru a putea intra pe teritoriul României, a mai spus Adrian Vasile.
Comandantul, care lucrează la Mihail Kogălniceanu de 18 ani, a precizat că “toate planurile de zbor ale avioanelor care au utilizat acest sit au fost date publicităţii’. ‘Nu se poate trişa cu planurile de zbor. Un avion care anunţă un plan de zbor şi nu-l respectă devine o potenţială ţintă pentru ţările pe care le survolează”, a subliniat oficialul român.
Comisia Europeană a cerut vineri României şi Poloniei să clarifice dacă teritoriul lor a fost folosit de CIA pentru a transfera persoane suspectate de terorism. ‘Aşteptăm răspunsurile’, a spus vineri Johannes Laitenberger, purtător de cuvânt al şefului executivului comunitar, Jose Manuel Durao Barroso.
Presiunea s-a intensificat după ce Marea Britanie a recunoscut recent utilizarea teritoriului său de către CIA pentru a transfera în mod secret persoane suspectate de terorism capturate după atentatele din 11 septembrie.
Autorităţile române au respins în mod repetat aceste acuzaţii.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Petre Roman s-a pozat cu pensionarele la obeliscul din Focşani
Stirea urmatoare: Jandarmii în campanie de donare de sânge »
px

Stiri Asemanatoare

» 8 miliarde de euro-investiţiile în 2008 şi 3,8%-inflaţia în 2009
» În România nu există tradiţie democratică
» Preşedinte cu două neveste, nu ştie care va fi Prima Doamnă
» Roberta Anastase – preşedinte al Camerei Deputaţilor
» Mircea Geoană, preşedinte al Senatului
» Criză politică în Kuweit
» Nouă grupare politică anti-UE în Cehia
» Aproape două treimi dintre americani sunt mulţumiţi că Barack Obama a fost ales preşedinte
» Emil Hurezeanu – preşedintele Grupului Realitatea-Caţavencu din 2009
» George W. Bush şi-a ţinut ultimul discurs ca preşedinte al SUA în faţa Adunării Generale a ONU

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox