Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Băsescu: România este o ţară europeană şi a îndeplinit toate standardele cerute
Stire din Politica publicata in 25 Feb 2008.

Preşedintele Traian Băsescu consideră nejustificată cererea Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), adresată Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, de desemnare a unui raportor pentru secuime, transmite corespondentului ROMPRES.
“Aceşti domni care au cerut un raportor nu au aflat poate că România este o ţară europeană şi a îndeplinit toate standardele cerute, inclusiv pe cele privind minorităţile naţionale”, a declarat duminică Traian Băsescu, adăugând că nu crede că există vreo instituţie europeană care să dea curs acestei solicitări.
Declaraţia şefului statului a fost făcută, la Covasna, la o zi după ce delegaţii la adunarea generală a CNS, care a avut loc sâmbătă la Sfântu Gheorghe, au adoptat o hotărâre prin care vor cere Adunării Parlamentare a Consiliului Europei să desemneze un raportor pentru evaluarea stării generale a comunităţii maghiare din secuime şi să ia act oficial de voinţa membrilor acesteia de a trăi într-o regiune autonomă şi a se autoguverna.
Potrivit liderilor CNS, în baza evaluării făcute de raportor, Consiliul Europei va putea să-şi exprime poziţia şi să facă o recomandare către autorităţile statului român în legătură cu această problemă.
Cererea va fi însoţită de un memorandum, adoptat tot sâmbătă, în care se prezintă demersurile pe care maghiarii le-au făcut după 1989 pentru autodeterminare.
În acest document se aminteşte Rezoluţia Marii Adunări Secuieşti din iunie 2006, de la Ditrău (Harghita), precum şi Manifestul Marii Adunări Secuieşti care a avut loc în urmă cu doi ani, pe 15 martie, la Odorheiu Secuiesc.
În susţinerea cererii lor, liderii CNS fac referire şi la referendumul neoficial pe tema autonomiei teritoriale, organizat anul trecut în mai multe localităţi din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, în urma căruia au adunat circa 200.000 de semnături de susţinere, umblând cu urna mobilă din casă în casă.
CNS este o organizaţie neînregistrată juridic, înfiinţată în 2003, la Sfântu Gheorghe, cu scopul declarat de a milita pentru obţinerea autonomiei teritoriale a aşa-zisului Ţinut Secuiesc.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Irina Schrotter susţine că este sabotată de PSD
Stirea urmatoare: Serviciul Furturi Auto, verificat de Corpul de Control al MIRA »
px

Stiri Asemanatoare

» În România nu există tradiţie democratică
» Băsescu: Moartea lui Colea Răutu – o mare pierdere pentru cultura română
» Băsescu îi atacă pe contracandidaţii lui Blaga la Primăria Capitalei
» Băsescu îi taie lui Orban drumul la primărie
» Adrian Năstase, pregătit să candideze la prezidenţiale împotriva lui Băsescu
» Boza afirmă că Traian Băsescu nu-şi apără familia, ci ‘famiglia’
» Manualele alternative s-au transformat într-o afacere pentru ‘căpuşele’ din jurul MECT
» Băsescu: Hayssam a fost scos din ţară printre oi
» Pactul pentru Educaţie, un moment important pentru viitorul generaţiilor tinere
» Principele Radu: “Dacă e nevoie de monarhie, va fi”

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox