Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Manualele alternative s-au transformat într-o afacere pentru ‘căpuşele’ din jurul MECT
Stire din Politica publicata in 08 Mar 2008.

Preşedintele Traian Băsescu a criticat, vineri, la postul public de radio, sistemul de învăţământ, considerând că în România copiii au devenit nişte ‘’sclavi ai şcolii”.
” Dacă vă uitaţi în manualele alternative, veţi constata că practic, nu avem cum să garantăm copiilor un sistem de educaţie corespunzător. Manualele alternative s-au transformat într-o afacere pentru căpuşele din jurul Ministerului Educaţiei. Asta înseamnă manualele alternative în momentul de faţă. Puţine din ele au o bună calitate. Dar cei care au relaţii generează manuale alternative şi sunt bine plătiţi din banii Educaţiei”, a acuzat Băsescu.
Referindu-se la legile educaţiei, preşedintele a arătat că deşi, ”pe bună dreptate”, ministrul Adomniţei vorbeşte de educaţia timpurie, ”ca să începi educaţia de la 3 ani trebuie să ai grădiniţe”.
”România a avut în 12.000 de grădiniţe în 1989 şi acum mai are 1.700. Cum poţi să începi să scoţi o asemenea lege, când nu ai infrastructura pregătită pentru lucrul acesta? Deci, iată doar câteva lucruri. Le-am enunţat pe cele uşor de înţeles”, a afirmat preşedintele.
Băsescu a criticat şi faptul că nu există o perspectivă a ce meserii sunt necesare în România în următorii 10-15 ani, ”ca să canalizăm efortul”.
”Pentru că e un efort pe bani publici. Să canalizăm efortul pentru pregătirea de tineri în aceste domenii şi nu în orice domeniu. Sper că acest pact să ne ducă şi la degrevarea orelor pe care copilul le petrece la şcoală. Noi am făcut din nişte copii nişte sclavi ai şcolii. După ce că e calitatea proastă, îi şi ţinem 6-7 ore acolo. Copilul trebuie să aibă libertate, să aibă libertate să lucreze pe calculator, să meargă la diverse activităţi care îi sunt lui pe plac, şi nu să-l constrângem într-un sistem de educaţie care îl pune să înveţe pe de rost tot soiul de termeni, în loc să fie un sistem de educaţie pro-activ”, a subliniat Traian Băsescu.
El a dezaprobat faptul că un copil are în total 25 de ore pe săptămână, iar un cadru didactic doar 16.
”De unde până unde am ajuns noi la concluzia că un copil poate fi ţinut 25 de ore şi să-i bagi în cap, fiecare să vină să recite poezia, să-i dea să înveţe pe dinafară şi să plece, iar un profesor, un adult, un om în putere nu poate decât 16 ore? De unde până unde profesorul are norma de 16 ore, iar copilul, de 25 de ore? Nu cumva facem norme pentru profesori? Băgându-le pe gât materie inutilă, de multe ori?”, a spus Băsescu.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Regenerarea urbană în România
Stirea urmatoare: Propunere legislativă privind cumpărăturile pe net »
px

Stiri Asemanatoare

» Băsescu: Moartea lui Colea Răutu – o mare pierdere pentru cultura română
» Băsescu îi atacă pe contracandidaţii lui Blaga la Primăria Capitalei
» Băsescu îi taie lui Orban drumul la primărie
» Adrian Năstase, pregătit să candideze la prezidenţiale împotriva lui Băsescu
» Boza afirmă că Traian Băsescu nu-şi apără familia, ci ‘famiglia’
» Băsescu: Hayssam a fost scos din ţară printre oi
» Pactul pentru Educaţie, un moment important pentru viitorul generaţiilor tinere
» Băsescu: România este o ţară europeană şi a îndeplinit toate standardele cerute
» Băsescu le cere românilor şi maghiarilor să întărească dialogul interetnic
» Gigi Becali: Pentru mine, preşedintele Băsescu este un nimeni

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox