Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Comisia de petiţii a PE vine la Bucureşti pentru taxa de primă înmatriculare
Stire din Politica publicata in 23 Jun 2008.

Petiţiile privind taxa de primă înmatriculare, construcţia Cathedral Plaza şi privatizarea Tractorul Braşov, adresate comisiei de resort a Parlamentului European (PE), vor figura pe ordinea de zi a vizitei acesteia, din 25-28 iunie, în România, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, europarlamentarul Victor Boştinaru (PSD/PES), membru al comisiei de petiţii a PE.
Potrivit lui Victor Boştinaru, petiţia privind anularea taxei de primă înmatriculare a fost “cea mai mare petiţie” adresată vreodată legislativului european, iar vizita membrilor comisiei de petiţii a PE la Bucureşti se vrea un semnal că aceasta sprijină solicitările cetăţenilor români privind eliminarea acestei taxe.
El a subliniat faptul că, în 24 iunie, Comisia Europeană va discuta problema taxei de primă înmatriculare din România, existând semnale că procedura de infringement va fi suspendată până când legislativul de la Bucureşti va adopta ordonanţa de urgenţă a guvernului care prevede noua formă a taxei auto.
“Ţinând cont de lentoarea cu care lucrează actuala majoritate politică şi de lipsa de determinare a Guvernului, grupul parlamentarilor PSD de la Camera Deputaţilor va solicita ca această OUG să fie dezbătută în procedură de urgenţă. De asemenea, vor cere adoptarea unui amendament prin care să se precizeze în textul legii un termen până la care Guvernul va trebui să restituie banii sau diferenţa între cuantumul vechii taxe plătite şi a celei noi”, a arătat Victor Boştinaru.
Conform europarlamentarului social democrat, membrii delegaţiei urmează să se întâlnească şi cu reprezentanţii autorităţilor locale şi ai comunităţii religioase în privinţa petiţiei privind autorizarea construcţiei imobilului de birouri din apropierea Catedralei Sfântul Iosif, “o monstruozitate arhitecturală”, care “a ofensat comunitatea catolică” şi care este “o expresie a mercantilismului administraţiei Videanu”.
Nu în ultimul rând, Victor Boştinaru a arătat că, la Braşov, europarlamentarii din comisia de petiţii vor avea întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor locale, ca urmare a unei petiţii privind contractul de privatizare a uneia dintre cele mai mari societăţi din judeţ, Tractorul Braşov.
Programul vizitei comisiei pentru petiţii a PE la Bucureşti va cuprinde întâlniri cu reprezentanţii Ministerului justiţiei, cei ai Ministerului Mediului, precum şi cele două comisii pentru petiţii şi abuzuri din Camera Deputaţilor şi Senat.
Victor Boştinaru a subliniat că, din 2007, România este pe locul trei în privinţa numărului de petiţii adresate legislativului european.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Peste 1.000 de jandarmi mobilizaţi pe timpul Bacalaureatului
Stirea urmatoare: Rute alternative pentru şoferii care vin dinspre litoral sau munte »
px

Stiri Asemanatoare

» PE îndeamnă petiţionarii români să continue lupta împotriva taxei auto pentru maşinile second-hand
» Comisie prezidenţială pentru prezervarea patrimoniului naţional
» Conducerea Camerei avizează înfiinţarea comisiei de anchetă privind supremarketurile
» În România nu există tradiţie democratică
» Criză politică în Kuweit
» Nouă grupare politică anti-UE în Cehia
» Radovan Karadzici a fost arestat
» Elena Băsescu nu mai candidează
» ALEGERI FĂRĂ ION ILIESCU
» Ministerul Transporturilor a solicitat 600 milioane de euro la rectificarea bugetară

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox