Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Ladislau Boloni, candidatul PCM la Primăria Târgu Mureş
Stire din Politica publicata in 11 Feb 2008.

Preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Jeno Szasz, a anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că Ladislau Boloni a fost de acord să candideze la Primăria Târgu Mureş, transmite corespondentul ROMPRES.
“Trebuie să vă fac anunţul că propunerea noastră la Primăria Târgu Mureş va fi Ladislau Boloni. Am împuternicirea dumnealui ca să fac acest anunţ. Dânsul este deschis şi acceptă candidatura la Primăria Târgu Mureş dacă şi UDMR înţelege că trebuie să găsim un candidat care este deasupra partidelor politice”, a spus liderul PCM.
Szasz a arătat că Boloni este o personalitate care poate să integreze interesele comunităţilor din Târgu Mureş, că este deasupra problemelor etnice, ideologice şi, mai ales, a partidelor politice.
Acesta a dat exemplul primarului din Sibiu, Klaus Johannis, care, deşi este de etnie germană a reuşit să câştige alegerile şi să aducă oraşul la nivel de capitală culturală europeană.
“Ar fi o oportunitate pentru Târgu Mureş. În faţa domnului Boloni sunt deschise toate uşile, indiferent dacă vorbim de Bucureşti, de Bruxelles, de Paris. Şi dânsul ar putea să devină primarul tuturor mureşenilor, un european, pentru un Târgu Mureş european”, a subliniat preşedintele PCM.
Pentru susţinerea candidaturii lui Boloni, PCM a lansat, sâmbătă, la Târgu Mureş, un document intitulat “Carta de colaborare – Opt puncte pentru 2008″.
În document, la punctul patru, se prevede că cele două formaţiuni “vor nominaliza imediat şi de comun acord, o personalitate care să fie candidatul tuturor târgumureşenilor la funcţia de primar, candidat care să nu poată fi confiscat de niciuna dintre părţi şi care să poată fi sprijinit de toţi”.
Szasz a precizat că a discutat cu Boloni, care s-a arătat dispus, în eventualitatea în care ar fi candidatul PCM şi UDMR, să se familiarizeze cu administraţia publică locală şi să efectueze stagii de pregătire pentru funcţia de primar la primării precum Odorheiu Secuiesc sau Satu Mare.
“Noi i-am propus să fie candidatul la primărie, dar să nu fie doar candidatul PCM, ci al maghiarimii şi pentru acest lucru rugăm UDMR să regândească poziţia dânşilor pentru Primăria Târgu Mureş. Domnul Boloni, pentru mine, a acceptat acest lucru, să începem demersurile pentru obţinerea unui sprijin cât mai larg pentru candidatura dumnealui”, a mai spus liderul PCM.
El a ţinut să precizeze că este responsabilitatea UDMR să dea explicaţii la târgumureşeni de ce nu îl sprijină pe Ladislau Boloni şi de ce ţine morţiş să îl sprijine pe ministrul Borbely Laszlo, “care este un politician de-al lor, ale cărui interese personale sunt mai mari decât ale comunităţii”.
“Boloni acceptă candidatura dacă este sprijinit şi de PCM şi de UDMR. Dacă nu este sprijinit de unul dintre cele două partide nu acceptă candidatura, şi are dreptate. Şi eu l-aş sfătui să nu accepte, dacă nu o să aibă sprijinul tuturor organizaţiilor maghiare. Dacă noi nu reuşim să ne înţelegem cu UDMR, atunci nu are rost ca pe marele Boloni să îl propunem la Primăria Târgu Mureş”, a accentuat Szasz Jeno.
Liderul PCM a mai spus că doar Ladislau Boloni ar reuşi să integreze dorinţa tuturor mureşenilor, indiferent că sunt români sau maghiari, însă “este dispus să candideze doar dacă are un sprijin foarte mare”.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Miron Cozma vrea să pună bazele unui partid politic
Stirea urmatoare: Zalăul, pe un butoi de pulbere »
px

Stiri Asemanatoare

» Mitrea: Diaconescu va ajunge în turul doi cu Blaga sau Oprescu
» Băsescu îi atacă pe contracandidaţii lui Blaga la Primăria Capitalei
» Sibiu: Johannis, acuzat de falsuri în afişele electorale
» C.V.Tudor îi propune lui Sorin Oprescu să candideze pe listele PRM
» Conducerea PSD va alege luni între Vanghelie şi Oprescu
» Geoană: O candidatură a lui Oprescu riscă să canibalizeze votul
» Mihai Leu candidează pentru Primăria Hunedoara
» Sorin Oprescu ar putea candida la Primăria Capitalei ca independent
» Candidaţii pentru primăriile municipiilor, doar cu facultate
» Irina Schrotter susţine că este sabotată de PSD

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox