Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Năstase – la Preşedinţie, Geoană – premier
Stire din Politica publicata in 27 Jun 2008.

Preşedintele Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat, Adrian Năstase, a declarat joi, într-un interviu acordat ROMPRES, că doreşte să candideze la Preşedinţie în cazul în care colegii de partid consideră în continuare că este potrivit pentru această funcţie.
În acelaşi timp, Năstase reaminteşte de cutuma existentă la PSD conform căreia preşedintele formaţiunii devine prim-ministru în cazul în care partidul ajunge la putere.
“Vreau să candidez la Preşedinţie în măsura în care colegii mei din PSD consideră în continuare că sunt un candidat potrivit. Nu m-am schimbat din 2004 şi până astăzi. Sunt acelaşi om politic, am aceeaşi viziune despre dezvoltarea României, despre lucrurile de care este nevoie pentru ca tot mai mulţi români să poată trăi liniştiţi şi în siguranţă aici. Am, evident, mai multe cicatrici decât acum patru ani, dar văzând ce s-a întâmplat în acest mandat prezidenţial convingerile mi s-au consolidat. Şi am vorbit cu foarte mulţi români din aproape toate judeţele, care m-au ajutat să-mi confirm anumite idei şi să identific şi altele”, a declarat Adrian Năstase.
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD arată că, în prezent, este un politician mai experimentat decât în 2004, iar comunicarea foarte strânsă cu oamenii l-a ajutat să înţeleagă bine nu doar realitatea din statistici, ci mai ales viaţa obişnuită, modul cum receptează ei deciziile politice, în condiţiile în care românii îşi doresc, mai presus decât orice, normalitatea.
În ceea ce priveşte funcţia de premier, Adrian Năstase a precizat că s-a stabilit deja o cutumă la PSD potrivit căreia preşedintele partidului devine prim-ministru în cazul în care partidul ajunge la putere.
“Aşa a fost în perioada în care eu am fost preşedinte al partidului şi nu văd de ce am schimba acum regulile jocului. Mai mult, acelaşi model îl întâlnim şi la PNL. Astfel încât, dacă PSD va obţine în alegeri rezultatele pe care ni le dorim (şi pe care avem potenţialul de a le obţine), nominalizarea lui Mircea Geoană ar fi firească. Ea depinde de mulţi factori, dar eu pot să vă spun ceea ce îmi doresc. Îmi doresc, în primul rând, ca prin votul exprimat în alegerile parlamentare românii să indice clar o preferinţă pentru revenirea PSD la guvernare. În al doilea rând, sper ca viitoarea guvernare să aibă un program social-democrat, fiindcă o asemenea gândire este cea mai potrivită pentru situaţia în care se află România astăzi. Şi îmi mai doresc un lucru, pe care ştiu că îl aşteaptă şi mulţi dintre români – ca viitoarea formulă de guvernare să fie una consensuală. Conflictul din aceşti ani a irosit timp, resurse şi multe şanse pentru România, iar el trebuie respins cu toate forţele”, a precizat Adrian Năstase.
Liderul social-democrat a precizat totodată că alianţa cu Partidul Conservator nu trebuie, şi nici nu şi-a propus, să răspundă unui interes pe termen scurt nici al partidelor politice implicate şi nici al societăţii.
“Guvernarea de dreapta a oferit nenumărate situaţii de acest gen, în care tot ceea ce a contat a fost ziua de azi. O ţară nu se poate guverna în acest fel, adică reactiv, gândind şi planificând pe termen scurt. Este nevoie de o viziune pentru societatea românească, de o gândire strategică pe termen mediu şi lung. Programul comun de guvernare sprijinit de PSD va reflecta acest lucru”, a mai spus Adrian Năstase.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Impozitul pe dividende va fi unificat la 10%
Stirea urmatoare: CNA îi cere preşedintelui Băsescu să nu promulge modificarea la Legea audiovizualului »
px

Stiri Asemanatoare

» Elena Băsescu nu mai candidează
» Năstase: Grupul de la Cluj nu a făcut bine că a demisionat
» Dâncu, Rus şi Puşcaş au demisionat din funcţiile deţinute în PSD
» Geoană: PSD a câştigat alegerile locale
» “Guvernul din umbră” al PSD a prezentat un raport despre eşecurile puterii
» PSD l-a lăsat pe Diaconescu singur în Bucureşti
» Oprescu va depune miercuri o contestaţie la Tribunalul Bucureşti
» Miron Mitrea: Aş fi preferat ca Oprescu să nu candideze
» Oprescu demisionează luni din PSD şi marţi îşi depune candidatura
» Mitrea şi Geoană, directori peste Antenele lui Felix

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox