Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Nouă definiţie a căsătoriei, adoptată de senatori
Stire din Politica publicata in 13 Feb 2008.

Propunerea legislativă privind modificarea Codului familiei în sensul specificării că familia ”are la bază căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie” a fost adoptată, miercuri, de Senat, cu 38 de voturi pentru, 10 împotrivă şi 19 abţineri.
Iniţiativa legislativă, semnată de 26 de parlamentari ai PRM, PSD, PD, PNL şi unul independent, modifică articolul 1 din Codul Familiei înlocuind expresia interpretabilă ‘’soţi” cu ”între un bărbat şi o femeie”.
În cadrul dezbaterilor din plen, secretarul de stat în Ministerul Justiţiei Gheorghe Mocuţa a declarat că Guvernul nu susţine adoptarea acestei iniţiative legislative, deoarece se lucrează la un nou Cod civil, în care urmează să fie incluse aceste prevederi.
Preşedintele Comisiei pentru apărarea drepturilor omului, senatorul Gyorgy Frunda (UDMR), a declarat că, deşi personal este împotriva căsătoriei între persoane de acelaşi sex, acest tip de mariaj este permis în unele state din Uniunea Europeană, chiar dacă reprezentanţii Bisericii Catolice s-au opus.
El a adăugat că “punctele de vedere personale nu contează în acest caz”, opinând că, prin adoptarea unei astfel de propuneri, “abordarea este mult prea abruptă” şi ar putea avea efecte pe plan internaţional.
Senatorul UDMR a mai spus că, în urmă cu 24 de ani, a fost adoptat Codul familiei, iar în acest interval s-au efectuat doar căsătorii între persoane de sex diferit şi nu înţelege de ce a trebuit operată această modificare.
La rândul său, senatorul Şerban Nicolae (PSD) a declarat că această propunere vizează clarificarea unei percepţii care rezultă din Codul familiei, potrivit căreia familia are la bază căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. El a menţionat că aspectele legate de uniunile de natură juridică urmează să fie reglementate în proiectele pe care Guvernul le are în vedere.
Senatorul conservator Gavrilă Vasilescu a apreciat la rândul lui că modificarea operată este binevenită prin clarificarea pe care o aduce.
Propunerea legislativă urmează să fie trimisă Camerei Deputaţilor, care este cameră decizională.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Tăticii vor drepturi egale cu mamele
Stirea urmatoare: Flutur doreşte promovarea produselor tradiţionale româneşti »
px

Stiri Asemanatoare

» În România nu există tradiţie democratică
» Ryan O’Neal: “Am cerut-o pe Farrah Fawcett în căsătorie”
» Credeţi că Adrian Enache şi Iuliana Marciuc se vor căsători până la urmă?
» Criză politică în Kuweit
» Nouă grupare politică anti-UE în Cehia
» Actorul George Takei s-a căsătorit cu partenerul său
» Jean Sarkozy, unul din fiii lui Nicolas Sarkozy, s-a căsătorit
» Solistul trupei Hara se căsătoreşte
» Penelope Cruz, la un pas de casatorie
» Marc Jacobs se căsătoreşte

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox