Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

România a susţinut la Consiliul European Proiectul Nabucco
Stire din Politica publicata in 14 Mar 2008.

Trimisul special al ROMPRES, Ovidiu Bărbulescu, transmite: România este loială proiectelor energetice ale Uniunii Europene şi, totodată, este un susţinător ferm al Proiectului Nabucco, a declarat vineri, la finalul Consiliului European, preşedintele Traian Băsescu.
“România, cel puţin până acum, a avut un comportament loial faţă de angajamentele Uniunii şi faţă de angajamentele sale faţă de Uniune, susţinând Proiectul Nabucco, care vizează aceleaşi resurse”, a afirmat preşedintele Băsescu.
Şeful statului a explicat că România este solidară cu decizia UE “pentru a se putea realiza alternativa de găsire a resurselor energetice, nu pentru a înlocui furnizorii actuali, ci pentru a se crea condiţiile pentru o minimă concurenţă”.
El a arătat că, în contextul discuţiilor privind problematica energetică, Proiectul Nabucco a fost un subiect de discuţie.
Surse oficiale au precizat, totodată, pentru ROMPRES, că în cadrul alocuţiunii susţinute în cadrul Consiliului European, delegaţia României a menţionat Proiectul Nabucco.
Traian Băsescu a subliniat de asemenea că între Proiectul Nabucco şi Proiectul Southstream există o concurenţă aparentă.
“Între Nabucco şi Southstream există o aparentă concurenţă, în realitate şi una şi alta sunt prevăzute a se aproviziona cu gaze din zona Caspică”, a subliniat Băsescu.
Atât şeful statului, cât şi primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu au arătat că România, în urma şi a finalizării reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, are şansele asigurării unei independenţe energetice.
Traian Băsescu a subliniat, în context, că această independenţă energetică nu este una autarhică, ci se realizează în cadrul Uniunii Europene. Premierul Tăriceanu a subliniat că este vorba de fapt de “lipsa unei dependenţe de o singură sursă de aprovizionare”.
Şeful Executivului a arătat în această privinţă că România are tot interesul să-şi aducă contribuţia, dar şi să beneficieze de pe urma proiectelor europene, unul dintre acestea fiind Nabucco, dar la nivel naţional trebuie să aibă o politică coerentă, care să-i asigure această securitate energetică.
Premierul Tăriceanu a arătat că, pe lângă cele două noi reactoare ale Centralei de la Cernavodă, o bună soluţie în acest sens o reprezintă construcţia unei noi centrale nucleare.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Greva de la Dacia s-a încheiat fără incidente majore
Stirea urmatoare: Filiale ale Partidului Socialist au trecut la ecologişti »
px

Stiri Asemanatoare

» În România nu există tradiţie democratică
» Economie de energie, cât consumul Suediei şi al Austriei
» Nabucco cheamă miniştri la şedinţă
» Premierul Boc va participa la ceremonia de semnare a acordului pentru Nabucco
» UE ne scumpeşte energia
» Vaticanul foloseşte energia solară
» Criză politică în Kuweit
» Nouă grupare politică anti-UE în Cehia
» CE accelerează procedurile în vederea construrii gazoductului Nabucco
» Radovan Karadzici a fost arestat

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox