Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Unităţile militare dezafectate, transferate administraţiilor locale
Stire din Politica publicata in 18 Mar 2008.

Unităţile militare dezafectate vor putea fi transferate către administraţiile locale, la cerere, în vederea efectuării de lucrări de utilitate publică, a decis, marţi, Comisia juridică a Senatului.
Senatorii jurişti au dat raport favorabil cu amendamente unui proiect legislativ iniţiat de 65 de senatori şi deputaţi din toate partidele parlamentare, prin care se propunea exproprierea terenurilor aflate în administrarea Ministerului Apărării şi declararea acestora ca fiind de utilitate publică.
Iniţiatorii propuneau ca terenurile pe care MAp nu le mai foloseşte să fie transformate în parcuri şi baze sportive, iar clădirile în locuinţe sociale. Unul dintre iniţiatori, senatorul conservator Marius Marinescu, a arătat, în cadrul dezbaterilor, că MAp are o listă cu aproximativ 300 astfel de clădiri şi terenuri, dintre care jumătate au fost deja transferate administraţiilor locale însă ”au ajuns pe mâna dezvoltatorilor imobiliari”.
El a spus că marea majoritate a acestor terenuri a ajuns către “mafia imobiliară”, iniţiativa legislativă urmărind să fie declarate de utilitate publică şi să fie utilizate pentru construcţia de locuinţe sociale pentru tineri, pentru grădiniţe, “pentru cetăţeni”.
El a explicat că proiectul legislativ prevede ca transferul să se facă numai “la cerere”, cu alte cuvinte terenurile sau clădirile respective să ajungă numai la ministerele sau administraţiile locale care au fonduri pentru amenajarea acestora.
Membrii Comisiei juridice senatoriale au considerat, însă, că nu este cazul să se reglementeze prin lege exproprierea acestor terenuri, arătând că însăşi Constituţia prevede caracterul lor de utilitate publică.
Astfel, membrii comisiei au acceptat un amendament al senatorului PSD Doru Ioan Tărăcilă care stipulează că terenurile şi clădirile din administrarea MAp sunt şi rămân de utilitate publică, cele dezafectate putând fi transferate, la cerere, prin Hotărâre a Guvernului, ministerelor, consiliilor locale, municipale sau judeţene pentru lucrări de utilitate publică.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Proiectul pentru vârstnici “Omul la nevoie se cunoaşte”
Stirea urmatoare: Bute a primit Diploma de Onoare a Universităţii “Dunărea de Jos” »
px

Stiri Asemanatoare

» În România nu există tradiţie democratică
» Oţelul joacă tare! Patru transferuri într-o zi!
» ADIO TRANSFERURI LA STEAUA? ‘Sunt foarte mulţumit de lot’
» Criză politică în Kuweit
» Nouă grupare politică anti-UE în Cehia
» Radovan Karadzici a fost arestat
» Elena Băsescu nu mai candidează
» ALEGERI FĂRĂ ION ILIESCU
» Ministerul Transporturilor a solicitat 600 milioane de euro la rectificarea bugetară
» Năstase: Grupul de la Cluj nu a făcut bine că a demisionat

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox