Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Proiectul pentru vârstnici “Omul la nevoie se cunoaşte”
Stire din Social publicata in 18 Mar 2008.

Filiala Sector 2 a Crucii Roşii Române a distribuit, marţi, 80 de pachete igienice pentru 80 de vârstnici cu pensii sub 350 lei din sector. Acţiunea se înscrie în proiectul ”Omul la nevoie se cunoaşte”, care se va derula în lunile martie-aprilie, în parteneriat cu Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor(CARP) din sectorul 2.
Pachetele primite de pensionari sunt în valoare de 42 de lei fiecare. Proiectul continuă în luna aprilie, când vor fi acordate pensionarilor tichete sociale pentru achiziţionarea de alimente. Finanţarea a fost asigurată, ca şi pentru proiectele similare derulate de celelalte filiale ale Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din Bucureşti şi din ţară, din fondurile strânse de Sediul Central al Crucii Roşii Române, cu ocazia colectei naţionale de fonduri Teledon Crucea Roşie – 2007.
Pensionarii au venit încă de la ora 6 dimineaţa pentru a primi aceste ajutoare, care pentru mulţi constituie un ajutor substanţial. Una dintre pensionare, Soare Stana, a declarat pentru ROMPRES că are o pensie de 184 de lei, iar aceste ajutoare ”vin ca o binecuvântare”.
Voluntarii Crucii Roşii au mers acasă la persoanele care nu erau deplasabile. Tot ei vin de două ori pe săptămână la sediul Asociaţiei Casei de Ajutor Reciproc pentru a le lua tensiunea bătrânilor care solicită acest lucru.
“Doresc să mulţumesc filialei Crucii Roşii Române din sectorul 2 şi voluntarilor săi pentru sprijinul concret pe care îl acordă membrilor noştri, care se confruntă cu dificultăţi materiale”, a declarat Radu Ştefanovici, preşedintele CARP sector 2.
Coordonatoarea proiectului, Cristina Bălteanu, a mulţunit persoanelor şi companiilor care au făcut donaţii la Teledonul organizat în beneficiul persoanelor vârstnice defavorizate şi care au făcut posibilă acordarea acestor ajutoare.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Căpşunarii români nu vor să se întoarcă în ţară
Stirea urmatoare: Unităţile militare dezafectate, transferate administraţiilor locale »
px

Stiri Asemanatoare

» România va primi 180 milioane euro printr-un program european de educaţie
» Program de combatere a violenţei în şcoli
» Granturi pentru controlul tabagismului şi cancerului
» Comisie de dialog social cu taximetriştii
» Telemedicină în cardiologie cu spitale din Anglia şi Grecia
» Elevii români, medaliaţi la Olimpiada Balcanică de Matematică
» Comisia interministerială: Fetiţa de 11 ani poate face avort în România
» Testări gratuite ale auzului şi văzului
» Trei sferturi dintre absolvenţii de gimnaziu repartizaţi la licee, în prima etapă
» Peste 33.000 de fumători mor anual în România

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox