Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Cercetat pentru piratare de softuri şi filme
Stire din Regionale publicata in 11 Feb 2008.

Un tânăr din Brăila este cercetat pentru reproducere neautorizată de filme şi programe soft, după ce a fost descoperit în timp ce vindea DVD-uri fără a avea autorizaţie în acest sens, transmite corespondentul ROMPRES.
Poliţiştii au definitivat, luni, cercetările în cazul lui Marian B., de 26 de ani, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de realizare, distribuire, promovare în scop comercial, în orice mod, de mărfuri pirat şi reproducere neautorizată de programe soft, fapte prevăzute şi pedepsite Legea 8/1996 modificată.
Pe 18 martie 2006, lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că Marian B. oferea spre vânzare 87 de DVD-uri într-un complex comercial din Brăila, fără a avea autorizaţie.
În aceeaşi zi, poliţiştii au procedat la efectuarea unei percheziţii la domiciliul acestuia, unde au depistat 479 de DVD-uri cu filme şi programe soft fără marcaje legale. Bunurile, împreună cu două hard-discuri au fost ridicate de la domiciliu, cu acordul acestuia, în vederea continuării cercetărilor.
Acestea au fost supuse expertizării tehnico-ştiinţifice de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor. Urmare a celor constatate prin raportul de expertiză, reprezentantul Microsoft pentru România s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 16.906 de lei, reprezentând daune produse de învinuit.
Totodată, Uniunea Producătorilor de Fonograme din România, reprezentanţa Marilor Case de Filme Americane, s-a constituit parte civilă cu suma de 9.415,91 de lei faţă de contrafacerea şi comercializarea CD-urilor şi DVD-urilor pirat.
Având în vedere faptul că pe hard-discurile ridicate de la învinuit au fost găsite reproduse ilegal fişiere tip mp.3, conţinând diverse titluri de muzică, Credidam se constituie parte civilă cu suma de 1.000 de lei.
Dosarului cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila cu propunere de trimitere în judecată.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « “De ce iubim femeile?” se lansează în Polonia de Ziua Îndrăgostiţilor
Stirea urmatoare: Deputaţi UDMR propun cursuri de autonomie în şcolile din secuime »
px

Stiri Asemanatoare

» Brăila: Cercetaţi pentru dare de mită electorală şi lovire
» Brăila: Mircea Geoană a câştigat detaşat în judeţ, conform numărătorilor paralele
» Circa 2.000.000 de dolari pentru 24 de melodii piratate
» Brăila: Mici şi bere, oferite în stradă de PD-L
» Brăila: PSD promite bazine de înot la sate
» Preşedintele Băsescu a dat în judecată un jurnalist de la Cotidianul
» Boagiu dă în judecată Guvernul pentru nerespectarea Tratatului de Aderare şi a Constituţiei
» Parlamentarii pot fi trimişi în judecată fără acceptul Camerei din care fac parte
» Şedinţe de consiliere pentru vânzătorii de legume şi fructe
» Un bărbat a adus un proiectil acasă şi l-a ascuns sub pat

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox