Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Mai puţin de un milion de turişti, aşteptaţi în 2008
Stire din Regionale publicata in 05 Feb 2008.

Mai puţin de un milion de turişti sunt aşteptaţi în acest an în judeţul Sibiu, după ce anul trecut a fost unul ‘de excepţie’ pentru municipiul capitală culturală europeană, care a atras peste 900.000 de vizitatori, a anunţat luni preşedintele Consiliului Judeţean, Martin Bottesch. Sibiul va fi promovat în perioada 8-10 februarie la cea de-a IX-a ediţie a Târgului Internaţional de Turism la Nantes, Franţa. Participarea judeţului Sibiu la acest târg de turism este susţinută financiar de Ministerul pentru IMM-uri, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale cu 50.000 euro, de Consiliul Judeţean Sibiu, care a aprobat alocarea a 33.120 lei, de AJTS cu 12.767 lei, precum şi de asociaţiile judeţene de turism din Regiunea Centru.

Sibienii vor oferi vizitatorilor cozonaci şi ţuică, puse la dispoziţie de pensiunile din judeţ, cărora li se adaugă şi alte produse culinare pe care francezii le pot degusta: brânză, slănină, cârnăciori, zacuscă, ceapă şi usturoi. De asemenea, atmosfera standului va fi întreţinută cu muzică populară şi dansuri din Transilvania, dar şi cu costume populare româneşti şi ale minorităţilor din Transilvania (germană şi maghiară). Fiecare din cele trei zile ale târgului are câte o tematică: Transilvania tradiţională, medievală şi modernă, tematică ce se va reflecta în vestimentaţie.

Judeţul Sibiu se va face cunoscut şi prin filme de prezentare care vor rula, precum şi prin produse turistice, precum pliantul ‘Sibiu – Destinaţia ta’ sau harta cu bisericile fortificate. Turiştilor li se va pune la dispoziţie şi un pliant elaborat şi editat de AJTS cu structurile de cazare din judeţ. România beneficiază ca ‘ţară de onoare’ de un stand de prezentare de 250 mp, care va fi ocupat de operatori turistici, de reprezentanţi ai asociaţiilor de dezvoltare şi promovare turistică, de meşteşugari (o ţesătoare, un olar) şi un artizan (sticlar din Avrig), care vor face demonstraţii practice şi de animatori, dintre care se va detaşa “contele Dracula’.

Târgul Internaţional de Turism de la Nantes atrage aproximativ 40.000 de vizitatori şi 400 de expozanţi din toată lumea, în 2007 România fiind ‘vândută’ de 18 tur-operatori. Tot anul trecut, oraşul Nantes a găzduit două evenimente care au avut în centru România. Este vorba de manifestarea din februarie 2007 cu genericul ‘România este la Nantes’ şi de Forumul cooperării descentralizate românofrancez din noiembrie 2007, la care a participat şi preşedintele CJ, Martin Bottesch.

Sursa: ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Tratatul de la Lisabona, un curs de alfabetizare pentru politicienii români
Stirea urmatoare: Tratatul de la Lisabona, o mare însemnătate pentru statutul european al României »
px

Stiri Asemanatoare

» Cazan: Scorul istoric al PNL la Sibiu, datorat lui Iohannis
» Turişti puţini şi preţuri mari pe litoralul românesc
» Sibiu: Incendiu la Muzeul de Istorie
» Sibiu: Winter Park la Bâlea Lac
» Sibiu: Noaptea Devoratorilor de Publicitate cu Raluca Turcan
» Sibiu: Festival Naţional de Muzică Folk şi Poezie
» Sibiu: Liderul PNL face campanie anti-manele
» Sibiu: Şef de campanie cu un impresionant parc auto de miniaturi
» Sibiu: Raluca Turcan îşi inaugurează linie telefonică
» Maramureş: 36 de turişti blocaţi la o cursă de raffting în defileul Lăpuşului

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox