Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Transplant renal şi fertilizare in vitro la Craiova
Stire din Sanatate publicata in 31 Jan 2008.

O secţie de transplant renal şi una pentru fertilizare in vitro vor fi înfiinţate, până la sfârşitul acestui an, la Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă (SJCU) Craiova, transmite corespondentul ROMPRES.
Directorul SJCU, Cristina Calangiu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că secţiile vor fi înfiinţate pentru diversificarea serviciilor medicale.
“Suntem în faza de evaluare a costurilor în ceea ce priveşte aparatura şi spaţiile necesare. Dacă lucrurile merg bine, şi mă refer la aprobări şi avize, până la sfârşitul anului, la Craiova se va face primul transplant renal”, a declarat dr. Cristina Calangiu.
Potrivit sursei citate, pentru înfiinţarea celor două secţii există spaţiu, aparatura necesară, iar banii, în cea mai mare parte, vor fi investiţi în pregătirea personalului.
“Pentru stimulare ovariană avem tot ce ne trebuie ca aparatură, trebuie însă să specializăm oamenii deja angajaţi. În ceea ce priveşte secţia de transplant renal, se pune problema creării unor zone de maximă securitate septică”, a spus managerul spitalului. Dacă aceste iniţiative se vor realiza, Craiova se va alătura, potrivit Cristinei Calangiu, oraşelor româneşti unde, de câţiva ani, se realizează transplanturi: Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa şi Oradea.
Calangiu a anunţat că, în 14 februarie, va fi efectuată la Craiova prima operaţie de artroscopie, intervenţie chirurgicală care fi realizată de dr. Dan Grecu, şeful Clinicii de Ortopedie.
“Artroscopia a fost dezvoltată ca tehnică operatorie în Departamentul de ortopedie al Spitalului Sf. Ioan din Bucureşti, în anul 1991, şi, de atunci, au fost realizate 10.000 de operaţii. În ultimii ani, această tehnică a fost utilizată şi în cazul periarticular, adică pentru ţesuturi, fiind o metodă mai modernă.
Cazurile cele mai reprezentative sunt transplantul ligamentar şi leziunile de menisc, de cartilagiu. În ultimii patru-cinci ani, această tehnică a fost folosită şi în intervenţiile la umăr, în special în cazul luxaţiilor recidivante. Avantajele utilizării metodei sunt o morbiditate scăzută şi agresiunea chirurgicală asupra pacientului, ţesutului, mult diminuată.
De asemenea, perioada de spitalizare se reduce foarte mult, iar cei mai mulţi pacienţi vin cu astfel de afecţiuni în perioada în care sunt activi şi îşi pot relua serviciul la scurt timp după intervenţie”, a explicat Grecu.
Potrivit acestuia, specialiştii care folosesc artroscopia nu sunt foarte mulţi, iar perioada de învăţare este destul de lungă.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Protest în faţa Primăriei Flămânzi
Stirea urmatoare: 2,4 milioane euro pentru o fântână arteziană muzicală »
px

Stiri Asemanatoare

» Dolj: Solomon îşi dă demisia dacă Băsescu pierde alegerile la Craiova
» Dolj: Mircea Geoană, pe primul loc cu 44,34%
» Primul transplant de rinichi făcut la Braşov
» Dolj:PD-L obligat de BEJ să înlăture un mash
» Dolj:PSD cere BEJ să dea jos un banner al PD-L
» Prima femeie din lume care a născut un copil după un transplant ovarian complet
» Dolj:Doi candidaţi, obligaţi să dea jos afişele lipite ilegal
» Comunicat de presă PSD+PC Dolj
» Blue Air, interesată de aeroportul din Craiova
» Explozie la uzina Electroputere Craiova

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox