Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Protest în faţa Primăriei Flămânzi
Stire din Diverse publicata in 31 Jan 2008.

Aproape 100 de foşti angajaţi ai unei fabrici de mobilă din oraşul Flămânzi au protestat, miercuri, în faţa primăriei din localitate, susţinând că au fost înşelaţi de patron, transmite corespondentul ROMPRES.
Oamenii îl acuză pe proprietarul societăţii comerciale Mobcon că, în loc să le plătească salariile, le-a făcut carduri de credit, iar în momentul în care au ajuns la bancomate să îşi ridice salariile aceştia s-au împrumutat la bancă.
Foştii muncitori de la Mobcon susţin că au fost puşi să semneze în alb documentele prin care au obţinut carduri de credit la Banca Română pentru Dezvoltare (BRD), iar în ziua salariului patronul le-a transmis că banii sunt pe card. Oamenii au ajuns la bancomate identificând solduri disponibile, însă nu au ştiut că bani provin din credit, nu din salarii.
“Este o convenţie între firmă şi salariaţi, care presupunea plata drepturilor băneşti în conturi de card. Prin aceeaşi convenţie, banca se angaja să pună la dispoziţia fiecărui salariat o linie de creditare. Banca nu putea controla modul în care angajatorul îşi plătea sau nu drepturile salariale. Clienţii noştri reclamă că nu au încasat salariile şi au ridicat doar limita de creditare”, a afirmat directorul sucursalei din Botoşani a BRD, Dan Alupoaie.
BRD a încercat să îşi recupereze sumele acordate sub formă de credit angajaţilor Mobcon, recurgând la măsuri de executare silită.
Speriaţi, muncitorii au ieşit miercuri în stradă, cerând ajutorul autorităţilor. Subprefectul Mihai Elvădeanu s-a deplasat la Flămânzi, unde a stat de vorbă cu oamenii, sfătuindu-i pe aceştia să apeleze la instanţa de judecată pentru a-şi recupera salariile neachitate.
“Aici poate fi vorba de înşelăciune, dacă oamenii au fost puşi să semneze pentru cardurile de credit în necunoştinţă de cauză. Chestiunea asta trebuie probată şi cercetată de organele de drept. Oamenii nu sunt informaţi despre ceea ce trebuie să facă şi au semnat în alb fără să ştie pentru ce”, a afirmat Elvădeanu.
Muncitorii de la Mobcon au făcut sesizare la Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi urmează să facă, de asemenea, o acţiune civilă în instanţă pentru a-şi recupera prejudiciile.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Tăriceanu i-a felicitat pe Borbely, Korodi şi Păcuraru pentru proiectele europene
Stirea urmatoare: Transplant renal şi fertilizare in vitro la Craiova »
px

Stiri Asemanatoare

» Botoşani: Microbuzele şcolare, sigilate în curţile posturilor de poliţie
» Claudiu Pătraşcu s-a făcut patron de club
» Botoşani: Poliţişti de frontieră, mobilizaţi la paza secţiilor de votare
» Botoşani: Liberalii acuză primarii că dau ajutoare în scop electoral
» Botoşani: Marş al tăcerii împotriva violenţei organizat de PD-L
» Botoşani: PD-L va demonta toate bannerele electorale
» Botoşani:Tentativă de a fura un buletin de vot din tipografie
» Botoşani: PRM contestă buletinele de vot
» Botoşani:Candidaţii PNL la Parlament, puşi să semneze demisii în alb
» Botoşani: Maşini radiate în Germania şi Elveţia, cu documente originale în România

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox