Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Asistenţă medicală şi spirituală pentru bolnavii cu cancer
Stire din Social publicata in 20 Feb 2008.

Un centru destinat îngrijirilor paliative pentru bolnavii de cancer fost înfiinţat în Voluntari, unde medici, asistente, un farmacist, un psiholog, un preot şi câteva măicuţe îşi dedică tot timpul alinării suferinţelor acestor bolnavi.
De curând, Ambasada Japoniei la Bucureşti s-a implicat în sprijinirea acestui aşezământ, donând o ambulanţă pentru transportul bolnavilor de cancer.
Prof. dr. Pavel Chirilă, medicul care a pus bazele acestui aşezământ, a mulţumit ambasadorului Kanji Tsushima pentru acest gest generos.
”Am avut situaţii când bolnavul nu a putut fi adus la noi, pentru că Salvarea nu era accesibilă, iar cea particulară a cerut bolnavilor o sumă foarte mare până la Voluntari. Deoarece se află cu doi kilometri în afara Bucureştiului, taxarea pe km creşte de 2-3 ori. Acum avem ambulanţa noastră”, a spus prof.dr. Pavel Chirilă.
Prof.dr. Pavel Chirilă este de părere că numărul acestor hospice-uri în România este total insuficient în raport cu numărul persoanelor care au nevoie de îngrijiri speciale. ”Recent, o secţie a spitalului din Paşcani s-a transformat în hospice. Este prima încercare de acest gen într-un spital public”, a subliniat prof.dr. Pavel Chirilă. El a precizat că în ţările UE, fiecare oraş are un astfel de centru, susţinut puternic de comunitate.
”În cadrul mortalităţii generale, cancerul ocupă locul al doilea. S-a constatat că medicul nu este suficient pentru a îngriji un astfel de bolnav. Astfel a apărut în Anglia hospice-ul, care acordă asistenţă interdisciplinară atât bolnavului, cât şi familiei sale”, a precizat dr. Pavel Chirilă.
La Fundaţia ”Sf. Irina” există 16 locuri unde pacienţii abandonaţi sau cei cu familii foarte ocupate beneficiază de îngrijiri paliative gratuite.
”Noi am creat o cameră la ultimul etaj al clădirii, pentru găzduirea membrilor familiei bolnavului, după modelul occidental. Astfel, familia poate fi alături de pacient la orice oră”, a menţionat prof. dr. Pavel Chirilă.
Casa de Asigurări de Sănătate Ilfov decontează jumătate din costul tratamentelor pentru bolnavii de cancer, care se ridică la 2 milioane zilnic, pentru un singur bolnav.
Florin Pandele, primarul oraşului Voluntari, a declarat că administraţia locală ajută centrul prin suportarea cheltuielilor legate de gaze şi curent electric.
Prezent la eveniment, regizorul Dan Puric a declarat că înfiinţarea Centrului ”Sf. Irina” este ”un prim act de normalitate, în care ne întoarcem către autentic, mai ales că în medicina românească nici jurământul lui Hipocrate nu se mai respectă”.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Executivul a adoptat planul pentru readucerea în ţară a muncitorilor din străinătate
Stirea urmatoare: Timpul petrecut în trafic creşte cu 150% în 20 de ani »
px

Stiri Asemanatoare

» Bihor: Investigaţii gratuite pentru descoperirea cancerului
» Campania socială “Stop Cancer,” lansată de Fundaţia Scheherazade
» Examinări gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin
» Campanie de vaccinare împotriva cancerului de col uterin
» Comisie de dialog social cu taximetriştii
» Telemedicină în cardiologie cu spitale din Anglia şi Grecia
» Elevii români, medaliaţi la Olimpiada Balcanică de Matematică
» Comisia interministerială: Fetiţa de 11 ani poate face avort în România
» Testări gratuite ale auzului şi văzului
» Trei sferturi dintre absolvenţii de gimnaziu repartizaţi la licee, în prima etapă

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox