Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Asociaţia “21 Decembrie 1989″ va protesta la CE şi CEDO
Stire din Social publicata in 07 Apr 2008.

Reprezentanţii Asociaţiei de revoluţionari “21 Decembrie 1989″ vor organiza, miercuri, la Consiliul Europei (CE) şi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) un miting pentru a prezenta o serie de documente referitoare la “îngroparea” dosarelor Revoluţiei din decembrie 1989, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă preşedintele Asociaţiei, Teodor Mărieş.
Membrii Asociaţiei vor organiza acest protest, fiind nemulţumiţi de decizia luată de procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, prin care a dispus scoaterea de sub urmărire penală a fostului preşedinte Ion Iliescu.
“Procurorul României, Laura Codruţa Kovesi, se raliază deciziei Curţii Constituţionale şi dă o rezoluţie care din punctul nostru de vedere este total aberantă. Noi am făcut plângere împotriva ei şi din păcate răspunsul l-am primit după trei luni. Prin rezoluţia 5147/2007 Ion Iliescu este practic scos de sub urmărire de nimeni altcineva decât de procurorul României, deşi legal nu avea dreptul să facă acest lucru. Ierarhic acesta revenea ori procurorului de la secţia unde a fost disjuns dosarul 74 şi unde a primit un cu totul alt număr de dosar, ori unui dintre adjuncţii procurorului general – procurorul Niţu pe calculatorul căruia a fost şi redactată această rezoluţie”, a spus Teodor Mărieş.
Mărieş a mai adăugat că Laura Kodruţa Kovesi a fost dezinformată de subalterni.
“Considerăm că Procurorul României a fost dezinformat de către subalterni. Dacă acest lucru este în cunoştinţă de cauză este extrem de grav şi ne duce cu gândul că ar fi o maximă celeritate pentru îngroparea dosarelor revoluţiei din 1989″, a concluzionat Mărieş.
O delegaţie de 35 de revoluţionari a fost în luna februarie la Strasbourg într-o “Caravană a adevărului”, pentru a protesta faţă de indiferenţa autorităţilor legate de revendicările revoluţionarilor din decembrie 1989.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Finanţare europeană pentru Muzeul Regiunii Porţilor de Fier
Stirea urmatoare: Minierii blocaţi în subteran riscă să ajungă după gratii »
px

Stiri Asemanatoare

» Revoluţionarii români protestează la Strasbourg
» Marş de protest împotriva distrugerii identităţii Capitalei
» Mehedinţi: minerii ameninţă cu blocarea magistralei CFR Bucureşti-Timişoara
» Sindicaliştii din învăţământ îşi apără în stradă tichetele cadou
» Sindicaliştii din învăţământ vor protesta în faţa Guvernului
» Orban ar putea da în judecată firmele participante la protestul transportatorilor
» Miting al transportatorilor rutieri în Piaţa Constituţiei
» Sindicaliştii ameninţă cu declanşarea unor ample acţiuni de protest
» Sindicaliştii de la “Spiru Haret” au protestat în faţa MECT
» Marş al taximetriştilor împotriva infractorilor


O opinie pentru "Asociaţia “21 Decembrie 1989″ va protesta la CE şi CEDO"

  1. petrescu n.vasile petrescu n.vasile November 2nd, 2008 at 6:02 am

    sunt revolutionar din decembrie 1989 cu act doveditor am aderat la asociatia 21 decemrie atunci ca sus tinator,doresc sa va aduc la cunostiinta ca politia din com pantilimon este corupta lundumi dreptul de om sama apar


Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox