Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Peste 90 de accidente rutiere în Capitală într-o săptămână
Stire din Social publicata in 30 Jan 2008.

În săptămâna 21-27 ianuarie, în Bucureşti s-au produs 93 de accidente rutiere soldate cu 21 persoane grav rănite şi 81 de persoane rănite uşor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, accidentele au fost generate, îndeosebi, de traversarea neregulamentară a pietonilor, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, nerespectarea culorii roşii a semaforului, precum şi de viteza excesivă. În aceeaşi perioadă, poliţiştii rutieri au dat 6.604 amenzi, dintre care 739 de amenzi pentru opriri neregulamentare, 327 pentru neutilizarea centurii de siguranţă şi 221 pentru utilizarea telefonului mobil în timpul mersului.

De asemenea, au fost ridicate 454 de permise: 154 pentru trecerea la culoarea roşie a semaforului, 92 pentru neacordare de prioritate şi 22 pentru consumul de alcool la volan. Totodată, poliţiştii rutieri au constatat 80 de infracţiuni la regimul circulaţiei, dintre care 25 pentru conducere fără permis, 26 pentru refuz de recoltare a probelor biologice şi 20 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

În acelaşi interval, s-au produs 933 de tamponări, principalele cauze fiind neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers şi nerespectarea distanţei în mers între autovehicule. Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei recomandă şoferilor să circule cu viteză redusă atunci când drumul este umed, în special pe piatră cubică sau când vizibilitatea nu este corespunzătoare.

De asemenea, conducătorii auto trebuie sa circule cu atenţie sporită în zona staţiilor RATB şi a trecerilor pentru pietoni, în special seara şi dimineaţa, când plouă sau este ceaţă. În ceea ce-i priveşte pe pietoni, aceştia sunt sfătuiţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost sesizată de către şoferi, iar aceştia din urmă au oprit pentru a le acorda prioritate.

Sursa: ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Poluare de 125 de ori mai mare in Copşa Mică
Stirea urmatoare: Raluca Turcan: “Taxa Tăriceanu” este ilegală »
px

Stiri Asemanatoare

» Audi R8 5.2 FSI V10 Full Chrome la Frankfurt Motor Show 2009
» Renault Sport prezinta Twingo RS 133Cup
» VW Golf 7 surprins involuntar in timpul unei prezentari
» Imagini cu noul facelift BMW Seria 3 Convertible (2010)
» Imagini spion: Citroen C4 (2010)
» ECO-Tuning: Toyota Prius preparata de Tommy Kaira si ASI
» BMW lanseaza Seria 3 GT in 2011
» A scăzut numărul turiştilor în hotelurile bucureştene
» Volvo recheamă maşini în service
» Viaţa în Bucureşti, mai ieftină

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox