Crucea Roşie Română, Petrom şi Institutul de Ştiinţe al Educaţiei (ISE) desfăşoară, până pe 27 martie, un program pilot de instruire a elevilor din clasele a V-a din Bucureşti cu privire la riscurile şi protecţia în caz de cutremur, informează un comunicat de presă remis ROMPRES.
Elevii claselor a V-a din Şcoala Europeană din Bucureşti, Şcoala nr.195 şi Şcoala generală din Dobroeşti vor începe vizitele de studiu la ISE Bucureşti, Muzeul Naţional de Geologie şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Fizica Pământului. La fiecare din locaţiile menţionate, elevii vor primi informaţii despre cauzele şi modul de manifestare a cutremurelor de pământ, despre ceea ce trebuie să facă în timpul şi după un seism, precum şi ce trebuie să conţină rucsacul de urgenţă al elevului. La Muzeul Naţional de Geologie elevii vor descoperi cum se produce un cutremur, iar la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Fizica Pământului vor afla ce este şi cum funcţionează un seismograf. Programul de instruire al elevilor este completat cu o demonstraţie practică de acordare a primului ajutor în caz de seism, realizată de voluntarii de Cruce Roşie din Bucureşti.
Ca suport de curs, elevii vor primi manualul de educaţie în caz de cutremur, realizat de Crucea Roşie Română în parteneriat cu Petrom şi cu sprijinul INCERC, avizat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.
Acţiunea face parte din proiectul “Comunicarea în Ştiinţă” implementat de ISE, în colaborare cu Petrom şi Crucea Roşie Română.
Sursa:ROMPRES
Spune-ti parerea