Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Proteste faţă de intenţia de schimbare a modului de distribuire a tratamentului retroviral
Stire din Social publicata in 03 Mar 2008.

Asociaţia “Inocenţă şi Speranţă” din Reşiţa, care are în componenţă persoane infectate cu HIV/SIDA, se pregăteşte de proteste, faţă de intenţia ministerului de a schimba modul de eliberare a tratamentului antiretroviral.
Adunarea Generală a Federaţiei Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate HIV/SIDA a hotărât să trimită un memoriu ministrului Sănătăţii Publice, Eugen Nicolăescu. Reprezentanţii direcţi ai peste 1.300 de persoane seropozitive din România sunt nemulţumiţi de intenţia ministerului de a schimba modul de eliberare a tratamentului antiretroviral pentru persoanele infectate cu virusul HIV.
Federaţia Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA a solicitat ministrului Nicolăescu neadoptarea hotărârii prin care se doreşte ca tratamentul pentru persoanele seropozitive să fie eliberat prin farmaciile cu circuit deschis. În opinia preşedintelui Asociaţiei “Inocenţă şi Speranţă” a persoanelor afectate de acest virus, din Reşiţa, Petrică Agape, schimbarea duce la încălcarea confidenţialităţii diagnosticului în comunitate şi va conduce la abandonul tratamentului de către peste 50 la sută din persoanele aflate în tratament.
Membrii asociaţiilor care luptă împotriva HIV/SIDA susţin că este important ca sistemul de achiziţie centralizată a tratamentului antiretroviral şi distribuţia lui, prin intermediul Casei de Asigurări de Sănătate, să fie păstrate, deoarece, potrivit acestora, a funcţionat foarte bine şi este un model de bună practică, recunoscut în întreaga lume. Acest model a permis un control al transmiterii infecţiei cu HIV şi a avut rezultate foarte bune pentru pacienţi.
În cazul în care nu se va ţine cont de solicitările persoanelor seropozitive, victime ale sistemului sanitar din România, după data de 20 martie, membrii Federaţiei Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA susţin că vor organiza manifestaţii în faţa Ministerului Sănătăţii Publice. La aceste manifestări de protest vor participa şi membrii Asociaţiei “Inocenţă şi Speranţă” din Reşiţa.
În Caraş-Severin, 200 de persoane sunt infectate cu virusul HIV.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Program educativ în caz de cutremur pentru elevii din Bucureşti
Stirea urmatoare: Zilele frumuseţii la Bucureşti »
px

Stiri Asemanatoare

» Telemedicină în cardiologie cu spitale din Anglia şi Grecia
» Comisia interministerială: Fetiţa de 11 ani poate face avort în România
» Peste 33.000 de fumători mor anual în România
» Anual sunt diagnosticate 50.000 de persoane cu diabet zaharat în România
» Realitatea virtuală în psihoterapie, metodă aplicată la Universitatea Babeş-Bolyai
» OMS recomandă fidelizarea donatorilor de sânge
» Bambino, un centru medical pentru copii în Spitalul Elias
» Omega 3 are efecte benefice pe termen lung
» Alergiile, determinate de mucegaiuri
» Intervenţie chirurgicală în premieră naţională la Târgu Mureş

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox