Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Stagii remunerate pentru studenţi, în peste 70 de companii
Stire din Social publicata in 08 Apr 2008.

Aproximativ 700 de studenţi din Bucureşti vor beneficia, în cursul verii, de stagii remunerate în peste 70 de companii din România, prin Programul “Start internship România”.
Preşedintele Comitetului de conducere a programului, Călin Drăgan, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că este prima ediţie a programului “Start internship România” şi se adresează studenţilor din Capitală, urmând să fie extins la nivel naţional.
“Programul are drept obiectiv pe termen lung adaptarea învăţământului universitar la nevoile de pe piaţa muncii şi creşterea oportunităţilor de angajare pentru tinerii absolvenţi. Programul se adresează studenţilor care doresc să acumuleze experienţă relevantă în domeniul în care se pregătesc să profeseze”, a explicat Călin Drăgan.
Preşedintele Comitetului de conducere a programului “Start internship România” a anunţat lansarea siteului www.startinternship.ro, pe care studenţii care vor să facă stagii se pot înscrie începând de luni.
De asemenea, studenţii vor avea posibilitatea să cunoască direct oferta companiilor participante în program şi să se înscrie la stagiile oferite de companii la târgul “Internship Fear 2008″, care va fi organizat, în 23 mai, la Romexpo Bucureşti.
Drăgan a precizat că, până în prezent, s-au înscris la program 20 de companii precum City Bank, Coca-Cola, Enel, Hewlett Packard, IBM, Oracle, Salans, Tenaris Silcotub şi Unilevel.
“Am convingerea că tot mai multe companii vor fi dornice să participe la acest program, care, pe lângă avantajele evidente pe care le oferă în procesul de recrutare şi în întărirea brandului de angajator, constituie o punte reală între mediul academic şi cel de afaceri, contribuind la dezvoltarea sănătoasă a societăţii româneşti”, a declarat preşedintele de program, Călin Drăgan.
Internshipurile oferite studenţilor în companiile participante la program se vor încadra într-o perioadă cuprinsă între 1-3 luni, în funcţie de cerinţele angajatorului sau ale studenţilor, în perioada vacanţei de vară (iulie-septembrie).
La programul de internship în companii, studenţii vor beneficia de salariu, tutore, participare la trainning şi proiecte specifice, iar, la final, vor primi un raport de evaluare şi o scrisoare de recomandare din partea companiei.
Călin Drăgan a afirmat că, pentru a intra în program, companiile vor trebui să aleagă între trei variante de contribuţie financiară – 5.000 de euro, 2.500 de euro sau 800 de euro şi, în funcţie de nivelul ales, vor beneficia de vizibilitate şi promovare diferenţiată în cadrul programului.
Programul a fost lansat pe data de 26 martie, la Palatul Victoria, sub patronajul premierului Călin Popescu-Tăriceanu.
“Start internship România” a fost iniţiat de Guvernul României în parteneriat cu asociaţii ale comunităţilor de afaceri din România, ambasade, universităţi, asociaţii de studenţi şi mari companii.
“În România, este o lipsă de angajaţi care au anumite abilităţi. Vorbesc chiar de cei care termină o facultate. Trebuie să acţionăm împreună pentru a găsi o rezolvare a acestei oferte pe piaţa românească. Acest dezechilibru există şi în Italia, şi în alte ţări europene, întrucât există o diferenţă între ce se învaţă la facultate şi ce solicită companiile, a afirmat ambasadorul Italiei în România, Daniele Mancini.
Prin acest program, va creşte şansa de angajare a studenţilor, dându-le posibilitatea să se specializeze la locul de muncă, a spus Mancini. Acest program va permite studenţilor să-şi aleagă cariera şi va introduce un curent care să schimbe curricula în universităţi. Totodată, “Start internship România” va ajuta ţara dumneavoastră să oprească fuga creierelor”, a mai spus ambasadorul italian.
Răzvan Orăşanu, consilier de stat al prim-ministrului, a afirmat, în aceeaşi conferinţă de presă, că există o triplă nevoie în România. “Cei mai mulţi studenţi ar trebui să experimenteze un loc de muncă pe o perioadă scurtă; companiile se plâng că nu au forţă de muncă calificată şi sunt nevoite să facă mult trainning cu absolvenţii; universităţile se plâng că nu au implicarea companiilor în activităţile lor. Prin acest program, aducem toate cele trei lucruri împreună şi încercăm să le tratăm unitar”, a spus Orăşanu.
Reprezentanta Camerei de Comerţ Româno-Americane, Alexandra Gâtej, a spus că programul “Start Internship România” este un pas înainte în sfera competitivităţii României în plan economic.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Ameninţările încălzirii globale, reflectate de Ziua Mondială a Sănătăţii
Stirea urmatoare: Stolojan:OUG privind taxa auto protejeză importatorii de maşini »
px

Stiri Asemanatoare

» USR: România, singura ţară europeană fără politică pentru tineret
» Sute de studenţi vor beneficia de Stagii pe Bune, la companii IT
» Studenţii curăţă grădinile botanice din Bucureşti şi Cluj
» Marş al studenţilor bucureşteni pentru protejarea mediului
» Mii de locuri de muncă în Grecia pentru studenţii români
» Oferte de muncă pentru studenţi în SUA
» USR îndeamnă studenţii să meargă la vot
» Aproximativ 700.000 de studenţi de la zi încep anul universitar
» Comisie de dialog social cu taximetriştii
» Telemedicină în cardiologie cu spitale din Anglia şi Grecia

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox