Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Ameninţările încălzirii globale, reflectate de Ziua Mondială a Sănătăţii
Stire din Social publicata in 08 Apr 2008.

Pericolele încălzirii globale asupra sănătăţii au fost subliniate, luni, la o dezbatere organizată la Institutul Român pentru Drepturile Omului, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii, informează organizatorii.
În timpul dezbaterilor, s-a afirmat că toate ţările sunt supuse acţiunii negative a schimbărilor de climă, regiunea europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii înregistrând numai în august 2003 peste 44.000 de decese provocate de caniculă.
Pentru stoparea fenomenelor atât de periculoase pentru oameni, s-a subliniat importanţa luării unor măsuri de protecţie juridică, dar şi a unor acţiuni practice de protecţie şi mai ales de educaţie a oamenilor, pe care să le organizeze instituţiile naţionale şi internaţionale, dar şi ONG-uri cu preocupări în domeniul apărării mediului şi sănătăţii, a drepturilor omului în general.
Directorul Institutului Român pentru Drepturile Omului, Irina Moroianu Zlătescu, a subliniat că această zi reprezintă un punct de lansare pentru programe sau proiecte pe termen lung şi că se încearcă să se atragă atenţia asupra unor zone prioritare de care trebuie să se ocupe Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Cu acest prilej, instituţia a anunţat publicarea unui volum consacrat acestui domeniu, intitulat “Mediul şi sănătatea”, elaborat de Irina Moroianu Zlătescu şi Octavian Popescu.
În acest an, deviza sub care se desfăşoară manifestările dedicate Zilei Mondiale a Sănătăţii în întreaga lume este “Protejarea sănătăţii de încălzirea globală”, deviză prin care OMS vrea să atragă atenţia asupra importanţei protejării sănătăţii de efectele schimbărilor climatice.
În urmă cu 60 de ani, prima Adunare Mondială a Sănătăţii a decis instituirea unei zile mondiale dedicate sănătăţii. Începând cu 7 aprilie 1950, în întreaga lume se celebrează Ziua Mondială a Sănătăţii.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Complex de nataţie cu dotări asemănătoare celui din Sydney
Stirea urmatoare: Stagii remunerate pentru studenţi, în peste 70 de companii »
px

Stiri Asemanatoare

» Telemedicină în cardiologie cu spitale din Anglia şi Grecia
» Comisia interministerială: Fetiţa de 11 ani poate face avort în România
» Peste 33.000 de fumători mor anual în România
» Anual sunt diagnosticate 50.000 de persoane cu diabet zaharat în România
» Realitatea virtuală în psihoterapie, metodă aplicată la Universitatea Babeş-Bolyai
» OMS recomandă fidelizarea donatorilor de sânge
» Bambino, un centru medical pentru copii în Spitalul Elias
» Omega 3 are efecte benefice pe termen lung
» Alergiile, determinate de mucegaiuri
» Intervenţie chirurgicală în premieră naţională la Târgu Mureş

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox