Băcăuanii, precum şi sportivii de performanţă, vor avea la dispoziţie un complex de înot, polo şi sărituri în apă, având dotări asemănătoare celui din Sydney, Australia, care a găzduit întrecerile Olimpiadei de vară, transmite corespondentul ROMPRES.
Lucrările de modernizare ale fostului bazinului de înot din municipiul Bacău au început în urmă cu cinci ani, utilizându-se fonduri provenite dintr-o emisiune de bonduri municipale. Acţiunea trebuia finalizată în 2005, dar municipalitatea băcăuană a decis, atunci, să schimbe planurile de reparaţii şi modernizări pentru ca investiţia să permită şi organizarea de competiţii la nivel internaţional.
Au fost alese materiale durabile pentru acoperiş, izolaţii interioare, geamuri tip termopan, instalaţiile de filtrare, grupurile medicale, sanitare şi vestiare, zugrăveli, iar la recomandările Federaţiei române de specialitate s-au realizat dimensiunile bazinelor, dar şi dotările cu materiale recunoscute pe plan mondial.
Întreaga investiţie se ridică la aproape cinci milioane de euro. “Avem cel mai modern bazin de nataţie din ţară, aici putându-se desfăşura mari competiţii internaţionale de înot, sărituri în apă şi polo”, spune prefectul băcăuan Claudiu Şerban, cel care a urmărit direct derularea lucrările de modernizare din postura sa de director general al Sport Club Municipal Bacău, pe care a deţinut-o până la investirea sa, săptămâna trecută, în noua funcţie. Acesta spune că se va ocupa, personal, de ultimele detalii, astfel, încât, pe 1 mai, Complexul de nataţie din Bacău să fie dat în folosinţă pentru competiţii şi antrenamente, dar şi pentru înotul de agrement. Autorităţile locale vor ca inaugurarea oficială să se facă prin găzduirea unei competiţii de nataţie la care sa fie invitaţi sportivi români şi de peste hotare.
Arhitectura Complexului de nataţie Bacău era la vremea inaugurării sale, în 1978, una din cele mai spectaculoase ale timpului nu numai pentru România, de tip ” futurist”, atrăgând atenţia, în special, prin forma tip velodrom a acoperişului. Din păcate, la acea vreme nu existau în ţară materiale care să reziste umidităţii calde şi intemperiilor vremii, aşa încât în 2004 complexul a fost închis, deoarece se profilau riscuri majore pentru cei aflaţi în incintă.
Ca urmare, autorităţile au decis realizarea lucrărilor de reparaţii şi, concomitent, de modernizare. Spectaculozitatea arhitecturii exterioare a construcţiei a rămas, însă, neştirbită, apreciază specialiştii băcăuani.
Sursa:ROMPRES
Spune-ti parerea