Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Iaşi: Partidele şi candidaţii se reclamă la Biroul Electoral
Stire din Alegeri 2008 publicata in 26 Nov 2008.

Filialele ieşene ale principalelor partide politice şi candidaţii acestora pentru un mandat în viitorul Parlament continuă să se reclame reciproc la Biroul Electoral al Circumscripţiei 24 Iaşi.

Deputatul Relu Fenechiu, candidatul PNL în Colegiul nr. 2 din judeţ, a depus o reclamaţie pentru că în publicaţia electorală ‘Ancheta’ se aduc acuzaţii denigratoare atât la adresa sa, cât şi la cea a colegului său de partid, deputatul Traian Dobre, candidat pentru un nou mandat din partea Colegiului nr. 1, precum şi a deputatului (PD-L) Petru Movilă, candidat pentru un nou mandat, de data aceasta din partea Colegiului 3.

În plângere, Relu Fenechiu cere Biroului să constate că se încalcă deontologia electorală prin publicarea articolelor respective.

Marian Grigoraş, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral al Circumscripţiei 24 Iaşi, afirmă că, totodată, Fenechiu cere să fie sesizată Autoritatea Electorală Permanentă şi Parchetul, întrucât pe una din paginile publicaţiei se menţionează că este editată de Fundaţia Emil Racoviţă în colaborare cu Partidul Verde Ecologist Iaşi. De asemenea, este publicată adresa de web www.ancheta.ro, însă site-ul aparţine unei societăţi de detectivi particulari din Bucureşti. Contactaţi, aceştia afirmă că nu au legătura cu publicaţia menţionată. De asemenea, Fundaţia Emil Racoviţă nu figurează ca fiind înregistrată în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor.

La rândul lor, social democraţii au depus o plângere în care acuză PNL şi PD-L de mită electorală, precizând că unii candidaţii ai acestor partide împart alegătorilor cutii cu vopsea şi perdele.

‘Plângerea îi vizează pe Dorina Isopescu (candidatul PNL pentru un mandat de senator din partea Colegiului 3 – n.r.) şi Leonard Rusu (candidatul PD-L pentru un mandat de senator din partea Colegiului 3 – n.r.). În timp ce candidatul liberal împarte cutii cu vopsea, candidatul democrat-liberal împarte perdele. În ambele cazuri, este o încălcare a legislaţiei şi deontologiei electorale, potrivit art. 55 din legea 34/2008′, a declarat primarul Gheorghe Nichita, care este şi preşedintele PSD Iaşi.

Acesta a prezentat presei un clip video în care doi tineri îndeamnă un alegător din zona oraşului Paşcani să prezinte în faţa camerei de filmat o sacoşă roşie inscripţionată cu numele candidatului Leonard Rusu şi în interiorul căreia se află o perdea. În cazul candidatului PNL, Dorina Isopescu, social-democraţii nu au prezentat probe pentru a-şi susţine acuzaţiile.

Niciunul din candidaţii acuzaţi nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere.

Agerpres

px
px

Etichete: , , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Geoană: Angajamentele luate faţă de pensionari nu sunt tranzacţionabile
Stirea urmatoare: Frunda: În următorii ani trebuie să dobândim autonomie culturală şi teritorială »
px

Stiri Asemanatoare

» Iaşi: Campania murdară sancţionată de liberali cu un marş al tăcerii
» Iaşi: Plângerea unui candidat PSD, în atenţia Parchetului
» Iaşi:Bannerele Simirad vor rămâne pe stradă
» Iaşi: Un candidat PSD+PC reclamă fluturaşii electorali
» Iaşi: PSD acuză PNL de campanie electorală neloială
» Iaşi: Publicaţia electorală ‘Ancheta’, în vizorul anchetatorilor
» Prahova: Preşedinţi de secţii, acuzaţi de abuz în funcţie
» Alba: SMS-uri electorale
» Începe votul în SUA şi Canada
» Braşov: Corlăţean a votat pentru un guvern puternic şi competent

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox