Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Iaşi: Publicaţia electorală ‘Ancheta’, în vizorul anchetatorilor
Stire din Alegeri 2008 publicata in 13 Nov 2008.

Autorităţile ieşene au demarat o anchetă după ce deputatul Anghel Stanciu, candidat PSD la funcţia de deputat în colegiul nr. 6 Hârlău, a depus, pe 8 noiembrie, o plângere la Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 24 Iaşi, prin care reclamă faptul că i se aduc atacuri grave în paginile unei publicaţii electorale.

Conform reclamaţiei deputatului PSD, în zilele de 5 şi 6 noiembrie a apărut un ziar, intitulat ‘Ancheta’, care încalcă deontologia electorală, constituind un atac la persoană şi urmărind discreditarea persoanei sale.

Publicaţia, susţine social democratul, a fost răspândită în comunele Şipote, Plugari, Fântânele, Coarnele Caprei, Deleni, Scobinţi, Andrieşeni, Vlădeni, Roşcani, Trifeşti, Bivolari, Vânători, Todireşti, Sireţel, precum şi a oraşului Hârlău.

‘Analizând publicaţia intitulată ‘Ancheta’, la care se referă plângerea formulată de Anghel Stanciu, Biroul Electoral de Circumscripţie constată că aceasta conţine aspecte denigratoare la adresa unui candidat în alegeri. Difuzarea unor astfel de publicaţii în timpul campaniei electorale încalcă principiile deontologiei electorale, fiind de natură să aducă prejudicii candidaţilor la care se referă. În măsura în care astfel de publicaţii conţin informaţii false, se aduc deservicii şi electoratului, care are dreptul de a primi informaţii corecte, astfel încât să îşi poată exercita dreptul de vot în cunoştinţă de cauză’, a precizat judecătorul Adriana Carmen Stoinel, preşedintele Biroul Electoral de Circumscripţie.

Pentru soluţionarea plângerii, reprezentanţii Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 24 Iaşi s-au adresat Inspectoratului de Poliţie al Judeţului(IPJ) Iaşi, solicitând relaţii cu privire la difuzarea publicaţiei intitulate ‘Ancheta’.

Drept urmare a anchetei demarate de poliţişti, s-a constatat că publicaţia electorală a fost distribuită doar într-un magazin sătesc din localitatea Boroşoaia, comuna Plugari. Publicaţia, susţin reprezentanţii IPJ Iaşi, a fost adusă de Costel Sandu şi distribuită în comună prin intermediul lui Paul Mursa şi Valerică Sandu.

De asemenea, preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie a solicitat procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi să soluţioneze plângerea formulată de deputatul Anghel Stanciu referitoare la încălcarea articolului referitor la atingerea onoarei ori reputaţiei unui deputat sau senator, pedepsită conform dispoziţiilor Codului penal privind infracţiunile contra autorităţii.

De asemenea, Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 24 Iaşi sesizează Autoritatea Electorală Permanentă de încălcarea art. 29 alin. 2 din Legea nr. 334/2006 deoarece materialul de propagandă nu are imprimate elementele obligatorii prevăzute de lege.

Rompres

px
px

Etichete: , , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Tulcea: Candidat PNG-CD acuzat că dă peşte electoratului
Stirea urmatoare: CNA somează Realitatea TV să oprească spotul ‘Lista candidaţilor pătaţi’ »
px

Stiri Asemanatoare

» Vrancea: Modele de buletine de vot, găsite într-o maşină
» Iaşi: Campania murdară sancţionată de liberali cu un marş al tăcerii
» Iaşi: Partidele şi candidaţii se reclamă la Biroul Electoral
» Iaşi: Plângerea unui candidat PSD, în atenţia Parchetului
» Iaşi:Bannerele Simirad vor rămâne pe stradă
» Iaşi: Un candidat PSD+PC reclamă fluturaşii electorali
» Iaşi: PSD acuză PNL de campanie electorală neloială
» Prahova: Preşedinţi de secţii, acuzaţi de abuz în funcţie
» Alba: SMS-uri electorale
» Începe votul în SUA şi Canada


O opinie pentru "Iaşi: Publicaţia electorală ‘Ancheta’, în vizorul anchetatorilor"

  1. stanciu stanciu November 20th, 2008 at 2:32 pm

    Anghel Stanciu sa-si vada de lungul nasului care se intinde3 de la iasi la bucuresti ,afaceri numai cu primaria si pe bani multi
    sa nu mai reclame atata afaceri num ai8 cu statul si cu bani multi
    FIUL lui ,un zgarcit ,isi mananca de sub fund si nu da banii la oameni, la salariati.


Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox