Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

CNA somează Realitatea TV să oprească spotul ‘Lista candidaţilor pătaţi’
Stire din Alegeri 2008 publicata in 13 Nov 2008.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis miercuri somarea postului Realitatea TV pentru intrarea în legalitate a spotului Academiei Caţavencu care încalcă dreptul la propria imagine şi informarea corectă.

Membrii CNA au decis că spotul ‘Lista candidaţilor pătaţi, miercuri, în Academia Caţavencu’, difuzat începând cu data de 10 noiembrie, în cadrul grupajelor de publicitate comercială, şi care face reclamă următorului număr al revistei umoristice, trebuie oprit imediat de la difuzare pentru că încalcă articolul 14 din Decizia 792/ 30 septembrie şi articolele 3 şi 29 din Legea audiovizualului.

‘Dreptul la propria imagine – unde este corecta informare a opiniei publice? Toţi candidaţii trebuie împuşcaţi pentru că sunt hoţi, potrivit acestui spot’, a afirmat Ioan Onisei, membru în CNA.

De asemenea, membrii CNA recomandă televiziunii să nu mai folosească publicitatea în interes comercial.

În aceeaşi şedinţă, CNA a decis să trimită o scrisoare postului Antena 3 pentru ca spotul ‘Alege cu grijă’, inspirat din clipul ‘Alege stăpânii’, interzis de Consiliu în campania pentru alegerile locale, să fie difuzat după ora 22,00. Potrivit membrilor CNA, scrisoarea a fost trimisă în baza articolelor 3, 29 şi 39 din Legea audiovizualului.

La articolul 3, legea prevede că ‘răspunderea pentru conţinutul serviciilor de programe difuzate revine, în condiţiile legii, radiodifuzorului’, iar la articolul 29 se arată că ‘publicitatea trebuie să nu afecteze dezvoltarea fizică, psihică sau morală a minorilor, să nu prejudicieze demnitatea umană, să nu includă nicio formă de discriminare pe motiv de rasă, religie, naţionalitate, sex sau orientare sexuală’. Articolul 39 prevede că ‘difuzarea programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare sau datorită mijloacelor tehnice necesare recepţiei, minorii nu au acces audio sau video la programele respective’.

Subiectul a fost luat în discuţie la solicitarea lui Ioan Onisei care a ridicat problema categoriei din care face parte spotul difuzat de Antena 3, marţi, la ora 8,30. Majoritatea membrilor CNA au dezaprobat difuzarea acestui spot, catalogat a fi un ‘kitsch absolut’ de Dan Grigore sau o ‘imagine îngrozitoare’ de către Narcisa Iorga, care a venit cu propunerea difuzării după ora 22,00.

Spotul transmis de Antena 3 ca formă de campanie socială prezintă o fabrică de vot şi un posibil electorat în formă de turmă îngenunchiată.

Rompres

px
px

Etichete: , , , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Iaşi: Publicaţia electorală ‘Ancheta’, în vizorul anchetatorilor
Stirea urmatoare: Românii din Italia vor avea la dispoziţie 19 secţii de votare »
px

Stiri Asemanatoare

» CNA atenţionează postul Realitatea
» Antena 1 şi 3 şi Realitatea TV somate de CNA pentru nerespectarea pluralismului
» CNA: Este interzisă difuzarea sondajelor cu 48 de ore înaintea alegerilor
» CNA cere BEM situaţii concrete de folosire a siglei PD-L de către PSD+PC
» Patru posturi locale, somate de CNA
» CNA atrage atenţia TVR că nu difuzează ştiri electorale proprii
» CNA atenţionează televiziunile
» B1TV amendat de CNA pentru emisiunea ‘Alege naşul’
» CNA: Televiziunile trebuie să marcheze emisiunile de promovare contra-cost
» CNA: Emisiunea ‘Alege premierul’ induce în eroare telespectatorii

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox