Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Românii din Italia vor avea la dispoziţie 19 secţii de votare
Stire din Alegeri 2008 publicata in 13 Nov 2008.

Corespondentul AGERPRES, Marius Frăţilă, transmite: Cetăţenii români domiciliaţi sau rezidenţi în Italia vor avea la dispoziţie pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie un număr de 19 secţii de votare, mai mult decât dublu faţă de alegerile europarlamentare din 2007, când în Peninsulă au fost organizate opt secţii, informează Ambasada României la Roma.

La Roma au fost organizate patru secţii de votare, dintre care două în locaţiile tradiţionale la sediul Secţiei Consulare a Ambasadei, în Via del Serafico nr. 69, şi la Accademia di Romania, în Piazza Jose de San Martin nr. 1, fiind obţinute prin solicitare de la autorităţile locale din capitala italiană alte două locaţii în sediul Municipio VII, via F. Conti nr. 11 şi la Centro Anziani di Settecamini al Municipio V în Via Canterano nr.12.

De asemenea, la Milano, românii vor avea la dispoziţie două secţii organizate la Consulatul General al României, în Via Gignese nr. 2, iar la Torino alte două secţii în sediul Consulatului General din Via Ancona nr. 7.

Au mai fost organizate secţii de votare la consulatele onorifice ale României din Genova – Via Casaregis, 50/15, Firenze – Via Lungarno Vespuci nr. 30, Treviso – Via P. Bembo nr. 79 şi Trento – Via Romano Guardini nr. 31.

Alte şapte secţii de votare au fost organizate cu sprijinul autorităţilor locale la Padova – Corso Milano nr. 123; Palermo – Piazza Pretoria nr. 1 – Palazzo delle Aquile; Cagliari – Via Montevecchio nr. 29 – Circoscrizione nr.3; Napoli – Via De Giaxa nr. 12 – Comando Centrale dei Vigili Urbani; Bolognia – Via Zanardi nr. 249 – Centro ‘Il Cubo’; Trieste – Piazza Constanzi nr. 2; Bari – Via Cairoli nr.2 – Palazzo di Citta.

Totodată, vor mai fi deschise două secţii de votare şi la oficiile diplomatice ale României din San Marino şi Malta.

Ambasada României în Italia a iniţiat, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti, o campanie de informare a românilor din Italia cu privire la alegerile din 30 noiembrie.

Pe lângă broşura ‘Ghidul alegerilor parlamentare’ şi afişe informative care vor fi distribuite în comunităţile de români, Ambasada a emis şi un comunicat de presă către media italiene, informând cu privire la locaţia secţiilor de votare şi actele pe baza cărora îşi vor exprima votul cetăţenii români domiciliaţi sau rezidenţi.

Potrivit comunicatului citat, cetăţenii români cu domiciliul în Italia pot vota pe baza paşaportului simplu valabil cu menţiunea privind stabilirea domiciliului în străinătate.

În schimb, cetăţenii români rezidenţi pe teritoriul italian pot vota pe baza unui act de identitate românesc valabil – paşaportul simplu sau carte de identitate, însoţit de unul dintre următoarele documente emise de autorităţile italiene, care să dovedească reşedinţa: carte de identitate italiană pentru străini eliberată de primăria locală, atestat de înregistrare în registrul de populaţie rezidentă de la primăria locală sau certificat de reşedinţă emis de primăria locală.

Ambasada subliniază că, în conformitate cu Legea nr. 35/2008, nu se va putea vota pe baza titlului de călătorie, recomandându-le tuturor cetăţenilor români cu actele de identitate expirate sau pierdute şi care doresc să voteze pe 30 noiembrie să se adreseze din timp Secţiei Consulare de la Roma şi consulatelor generale din Milano şi Torino pentru a solicita preschimbarea sau solicitarea altora noi.

Rompres

px
px

Etichete: , , , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « CNA somează Realitatea TV să oprească spotul ‘Lista candidaţilor pătaţi’
Stirea urmatoare: Gorj: Vadim Tudor – Criza mondială va radicaliza populaţia împotriva mafiei »
px

Stiri Asemanatoare

» Posturile locale de radio şi TV cer candidaţilor între 3 lei şi 5.000 de euro
» Sibiu: Cafea electorală de la PSD pentru trezirea contracandidaţilor
» Sibiu: Liderul PNL face campanie anti-manele
» Geoană: Nu aş accepta un Guvern de tehnocraţi
» Corina Creţu: Socialiştii europeni, îngrijoraţi de declaraţiile preşedintelui României
» Cluj: UDMR îi va duce pe studenţi cu autobuzul la vot
» Gorj: Vadim Tudor – Criza mondială va radicaliza populaţia împotriva mafiei
» IPP: Partidele au cheltuit aproape 800.000 de euro pentru campanie
» Botoşani:Tentativă de a fura un buletin de vot din tipografie
» Electoratul din colegiul 25 trebuie să aleagă între politicieni, artişti sau sportivi


O opinie pentru "Românii din Italia vor avea la dispoziţie 19 secţii de votare"

  1. vrinceanu lucian vrinceanu lucian November 22nd, 2009 at 10:54 am

    sa gindit cineva ca ar putea exista si cetateni romini care ar dori sasi voteze presedintele dar serviciul nu le permite ajungerea unei sectii de vot? O infinitate de saituri iti permit aproape orice si in maxima sigurata,nu cred ca ar vrea sa vada cineva un utilaj de aproximativ 168 de tone in mijlocul unui oras di Italia doar pentru ca un romin sasi voteze presedintele si sincer va spun suntem un grup de 12 soferi de utilaje grele pe autostrazile din Italia si nu vom putea vota,e un drept al fiecarui cetatean romin mai putin pentru noi.


Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox