Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Olt: Afişajul şi publicitatea electorală, motiv de incidente
Stire din Alegeri 2008 publicata in 05 Nov 2008.

Un nou incident cauzat de campania electorală a fost raportat marţi seara poliţiştilor, mai precis un bărbat din comuna Spineni susţine că în cursul nopţii trecute indivizi necunoscuţi i-au spart geamurile casei şi l-au ameninţat pentru că le-a spus să nu distrugă un banner al PD-L.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, Claudia Radu, a precizat că, deşi incidentul s-a petrecut în cursul nopţii trecute bărbatul ameninţat a mers la poliţie abia marţi seara, după ce mai înainte chema reporteri de televiziune pentru a le explica ce a păţit.

De fapt, potrivit Claudiei Radu, ‘bărbatul a observat noaptea trecută că două persoane se urcaseră pe stâlpul din faţa casei sale pentru a distruge un banner electoral. A ieşit afară din casă, le-a spus celor de pe stâlp să lase acolo bannerul şi aceştia au coborât, dar au început să arunce cu pietre în geamurile locuinţei şi să îl ameninţe pe cel care îi văzuse pe stâlp’. În acest caz, IPJ Olt a început cercetările pentru distrugere şi va încerca să identifice persoanele care au spart geamurile.

Incidentele electorale au fost frecvente în ultimele zile în judeţul Olt, nemulţumiţi de modul în care decurge campania electorală fiind PSD, PNL şi PD-L care se acuză reciproc de ‘acte murdare’. Nu au lipsit cazurile de persoane ridicate de poliţie pentru că lipeau afişe în locuri nepermise (membri PSD şi PNL au ajuns la poliţie şi au fost sancţionaţi cu avertismente din acest motiv), lovirile (trei social-democraţi care lipeau afişe au fost loviţi cu bâte şi lanţuri la Bobiceşti), distrugerile (o maşină a PSD, casa bărbatului din Spineni) ori actele de vandalism (gardul casei candidatului PD-L în colegiul Slatina).

Cele mai multe dispute legate de afişajul şi publicitatea electorală sunt la Slatina, unde primarul Darius Vâlcov (liderul PD-L Olt) acuză PNL şi PSD că au lipit afişe pe toate blocurile, magazinele ori alte locuri nepermise, iar el la rându-i este acuzat că tergiversează eliberarea autorizaţiilor pentru montarea bannerelor PSD şi PNL.

Candidatul liberal pentru colegiul 1 Slatina de deputat, Andrei Iordache, susţine că a fost tratat abuziv şi discriminatoriu de poliţiştii comunitari care l-au legitimat şi determinat să meargă la sediul polţiei municipale pentru explicaţii deoarece lipea afişe în locuri nepermise. Iordache consideră că ar putea înţelege drept normal comportamentul poliţiştilor comunitari şi ai celor de la poliţia municipală dacă aceştia ar fi procedat în mod similar cu toţi reprezentanţii partidelor.

‘Dacă auzeam că au luat la poliţie şi pe cei de la PD-L, că doar este oraşul plin de afişe portocalii şi mai ales în locuri nepermise, aş fi zis că este corect. Dar aşa nu se poate. Vreau să fie dreptate pentru toţi, să se respecte legea. Dacă nici celelalte partide nu ar pune afişe în locuri nepermise, nu am pune nici noi’, a spus Iordache.

Acesta este nemulţumit că afişele PD-L sunt şi pe geamurile autobuzelor şi taximetrelor.

Darius Vâlcov s-a declarat şi el revoltat de faptul că ‘toate blocurile, coşurile de gunoi, toţi stâlpii, sunt coloraţi în roşu şi galben’.

Campania electorală a debutat în forţă şi în planul declaraţiilor politice ale candidaţilor, zilnic organizându-se conferinţe de presă în care candidaţii îşi atacă adversarii, în majoritate fiind vorba de atacuri la persoană.

Rompres

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Legea privind asigurarea obligatorie a locuinţelor, promulgată de Băsescu
Stirea urmatoare: Botoşani:Candidaţii PNL la Parlament, puşi să semneze demisii în alb »
px

Stiri Asemanatoare

» Olt: Banner PD-L smuls de simpatizanţii PSD
» Olt: Candidat PD-L acuzat de discriminare
» Olt: Pod la Coloneşti inaugurat de candidaţi ai PD-L
» Olt: Sancţionaţi că au scris pe stradă PD-L
» Olt: Incident electoral la Bărăşti
» Olt: Liberali sancţionaţi pentru afişaj electoral
» Olt: Candidat PNL, la Poliţie pentru lipire ilegală de afişe
» Prahova: Preşedinţi de secţii, acuzaţi de abuz în funcţie
» Alba: SMS-uri electorale
» Începe votul în SUA şi Canada

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox