Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Plângerea UDMR împotriva Primăriei Târgu Mureş, respinsă
Stire din Alegeri 2008 publicata in 28 Nov 2008.

Biroul Electoral Judeţean Mureş a respins plângerea depusă de UDMR împotriva Primăriei Târgu Mureş, pentru îndepărtarea ilegală a unor afişe electorale postate pe panouri în jurul pomilor din oraş.

Potrivit deciziei BEJ Mureş, amplasarea afişelor a fost prematură, întrucât în data de 17 noiembrie nu exista un aviz al primarului în acest sens.

În opinia majorităţii membrilor BEJ Mureş, UDMR ar fi trebuit să aştepte stabilirea drepturilor egale pentru toţi competitorii electorali implicaţi în scrutin pe raza municipiului – în număr de 36, adică 30 pentru colegiile de Camera Deputaţilor şi alţi 6 pentru colegiul de Senat.

‘Abia după stabilirea drepturilor egale pentru toţi aceşti competitori, UDMR putea să-şi amplaseze afişele. Aşadar, amplasarea afişelor din partea petentului a fost prematură şi nu poate invoca încălcarea unor drepturi, câtă vreme însăşi acţiunea sa a fost lipsită de fundament legal. Majoritatea membrilor BEJ Mureş nu-şi poate însuşi argumentaţia petentului în sensul că ar fi obţinut printr-o simplă rezoluţie acordul viceprimarului, care, potrivit organigramei, răspunde de administrarea domeniului public. Asta deoarece în materie electorală primează dispoziţiile speciale oferite de Legea 35/2008 şi nu pot fi substituite ori ocolite, prin reglementări din materia dreptului comun’, se arată în decizia BEJ Mureş.

Aceasta poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Candidatul UDMR în colegiul uninominal 1 Târgu Mureş, Laszlo Borbely, a declarat că Uniunea analizează dacă va face sau nu contestaţie la această decizie a BEJ şi a precizat că gestul primăriei de a ridica afişele UDMR reprezintă ‘o palmă dată cetăţenilor’ şi ‘un abuz de putere’, în condiţiile în care primarul PD-L Dorin Florea este şeful filialei acestui partid şi ‘nu s-a comportat independent în această campanie’.

Borbely a susţinut că Dorin Florea este ‘un primar îngâmfat care comite abuz de putere’ şi că acesta a avut în campania electorală doar un rol de ‘frână a exprimării libere a partidelor politice’.

Agerpres

px
px

Etichete: , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Oprişan:Facem 10.000 de apartamente, dacă PSD ajunge la guvernare
Stirea urmatoare: Vadim: PSD Titel Petrescu îndeamnă la vot pro-PRM »
px

Stiri Asemanatoare

» Mureş: Proces-verbal semnat ‘în alb’ la o secţie de votare din Târgu Mureş
» Mesajele UDMR în campanie: modernizare şi autonomie
» Mureş: Borbely face apel la transporatori să aducă tinerii acasă în ziua votării
» Cluj: UDMR îi va duce pe studenţi cu autobuzul la vot
» Suceava:Candidatul UDMR vrea amendarea legii privind statutul minorităţilor
» Edler Andras (UDMR) : Nu vreau să trăim ca în “Mad Mex”
» Satu Mare: UDMR propune ca tinerii să poată vota la 16 ani
» Sălaj: UDMR “exportă” candidaţi în alte judeţe
» Prahova: Preşedinţi de secţii, acuzaţi de abuz în funcţie
» Alba: SMS-uri electorale

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox