Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Prahova: Ion Iliescu, alături de Adrian Năstase la Mizil
Stire din Alegeri 2008 publicata in 27 Nov 2008.

Fostul preşedinte Ion Iliescu s-a aflat, joi, la Mizil, pentru a da un semnal alegătorilor din acel colegiu că îl susţine pe fostul său premier, Adrian Năstase, dar mai ales pentru a le spune românilor, în prag de alegeri, să voteze Partidul Social Democrat, ‘’singura formaţiune care s-a dovedit capabilă să scoată ţara din momente grele şi să o ducă în cadrul structurilor europene şi euro-atlantice”.

Cei doi lideri au participat la un miting electoral, în prezenţa câtorva sute de persoane, la Casa de Cultură din Mizil. Anterior acestei manifestări, Ion Iliescu şi Adrian Năstase au vizitat amplasamentul viitorului parc industrial de la Mizil, proiect demarat deja de fostul premier, împreună cu autorităţile locale.

Ion Iliescu şi Adrian Năstase, care s-au aflat din nou alături în aceste momente, au transmis câte un mesaj electoratului, fiecare în stilul propriu. În timp ce fostul premier a preferat să abordeze tematica unui viitor european, fostul şef de stat a pus ‘punctul pe i’ în privinţa unor probleme la zi, nelipsind comparaţia dintre guvernarea social-democraţilor şi cea de dreapta, ‘care a dus România în pragul recesiunii economice’.

Ion Iliescu a subliniat meritele guvernării Năstase, arătând că, în acea perioadă, România a avut creşterea economică cea mai performantă – 8,3% – şi a încheiat negocierile de aderare în formula ‘10 +2′, în ciuda faptului că fusese respinsă de la acestea în perioada guvernării anterioare.

‘Nu se învaţă uşor meseria de a conduce un domeniu’, a spus fostul preşedinte, referindu-se la prim-miniştrii Convenţiei Democrate şi la actualul premier.

Ion Iliescu a evocat şi momentul Revoluţiei din 1989, apreciind că aceasta a reprezentat libertatea pentru români, dar a reprezentat şi prăbuşirea unui sistem care a avut efecte negative pentru nivelul de trai. Fostul şef al statului a spus că România se confruntă în prezent cu începutul unor efecte ale crizei economice şi şi-a exprimat temerea pentru viitor.

Preşedintele de onoare al PSD a mărturisit că ”o anumită parte a PSD a susţinut, din opoziţie, guvernul Tăriceanu”, făcând aluzie la momentul moţiunii de cenzură, când a votat împotriva acesteia. El a argumentat că, ‘din două rele, a fost aleasă cea mai bună’, fiind preferat ”un guvern slab şi atacat din toate părţile de un preşedinte al ţării care nu pricepe nici ce înseamnă criza economică, şi care a băgat ţara într-un spectacol naţional deplorant prin scandalurile pe care le-a avut cu premierul, Parlamentul, politicienii’.

Ion Iliescu, care s-a aflat într-o vervă de zile mari, i-a invitat pe români să vină la vot şi să voteze partidul care a adus echilibrul şi creşterea economică, în detrimentul PNL şi PD-L, afirmând despre al doilea că ‘şi-a înşelat electoratul care l-a votat în 2004 ca partid de stânga’.

Discursul fostului preşedinte a urmat celor susţinute de candidaţii pentru Camera Deputaţilor şi Senat, Adrian Năstase şi Sorin Chivu.

‘Unii încearcă să vă spună că situaţia din România se datorează exclusiv celor ce se întâmplă pe Wall Street sau în străinătate. Nu, situaţia este determinată de o foarte proastă gestionare a economiei şi de scandalurile din ultimii patru ani. (…) Am avut o guvernare pe datorie’, a spus Adrian Năstase, în aplauzele sălii.

Sorin Chivu a declarat că nu ar fi acceptat să se ascundă în spatele unei liste.

”Sunt un tip matur, căsătorit, cu doi copii, vreau să demonstrez că pot fi alături de Adrian Năstase şi că mă pot apropia de rezultatul obţinut de PSD în 2000. Pe data de 30 noiembrie, ne veţi găsi pe poziţia a treia din buletinul de vot’, a spus Sorin Chivu.

‘Vom fi pe poziţia întâi după alegeri’, a completat Adrian Năstase.

Agerpres

px
px

Etichete: , , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Băsescu: România va arăta mult mai bine, în 2009
Stirea urmatoare: Băsescu îi îndeamnă pe români să meargă la vot »
px

Stiri Asemanatoare

» Băsescu: O alianţă PSD-PNL riscă să ducă România cu 20 de ani în urmă
» Prahova: Preşedinţi de secţii, acuzaţi de abuz în funcţie
» Boc: PSD trebuie să plece după Iliescu, în istorie
» Iliescu: Introducerea cotei unice nu a generat creşterea economică
» Stolojan: La Justiţie va fi un ministru neimplicat politic
» Prahova: Theodor Stolojan a prezentat programul anti-criză al PD-L
» Alba: SMS-uri electorale
» Începe votul în SUA şi Canada
» Braşov: Corlăţean a votat pentru un guvern puternic şi competent
» Galaţi: Ambulanţa a intervenit la două secţii de votare

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox