Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Prahova: Theodor Stolojan a prezentat programul anti-criză al PD-L
Stire din Alegeri 2008 publicata in 15 Nov 2008.

Prim-vicepreşedintele Partidului Democrat-Liberal(PD-L), Theodor Stolojan, nominalizat de democrat-liberali pentru funcţia de prim-ministru, a prezentat, vineri, la Ploieşti, programul anti-criză al formaţiunii sale politice.

‘Lucrăm la acest program de când am devenit conştienţi că această criză vine şi aici, în România’, a declarat Stolojan, adăugând că speră ‘ca actualul guvern, până la terminarea mandatului, să devină conştient de urgenţa măsurilor anti-criză care trebuie luate în România’.

Theodor Stolojan a apreciat că principiile care au stat la baza elaborării programului sunt compatibile cu obiectivele pe termen mediu şi lung de dezvoltare economică a ţării.

Programul anti-criză, propus de PD-L, cuprinde o primă secţiune care se referă la măsuri şi propuneri care vor fi susţinute la nivelul Uniunii Europene şi o secţiune de măsuri care vor fi susţinute în cadrul politicilor guvernamentale.

Cea de-a doua secţiune de măsuri este grupată pe câteva ţinte care vor fi urmărite în cadrul guvernării PD-L.

‘Prima se referă la deblocarea reformelor, pe care Tăriceanu nu a dorit să le continue după alungarea miniştrilor democrat-liberali din guvern şi aici este vorba, în primul rând, de descentralizare’, a precizat liderul PD-L.

Un alt punct se referă la modificarea a două legi privind exproprierile şi legea licitaţiilor publice pentru a se putea debloca programele de investiţii din fonduri publice. Stolojan susţine că se vor adopta două proiecte de legi care au fost pregătite încă din anul 2007 şi anume salarizarea personalului contractual din sistemul bugetar şi salarizarea funcţionarilor publici.

‘Domnul Tăriceanu a reuşit să creeze un haos în tot ce înseamnă sistemul de salarizare, ierarhia diferitelor activităţi care se finanţează din bugetul ţării şi, în felul acesta, am ajuns ca salariile să se mărească după cum un sindicat este mai puternic decât altul sau am ajuns la acele excese nesimţite de salarii acordate baronilor bugetari din această puzderie de agenţii guvernamentale’, a subliniat Stolojan.

Acesta a precizat că un grup de măsuri din programul anti-criză priveşte crearea de noi locuri de muncă şi stimulente pentru aceasta, printre aceste măsuri numărându-se scutirea de impozit a profitului reinvestit în investiţii productive. Tot în aceste măsuri se includ şi programele publice de investiţii, cum sunt cele în infrastructura de transporturi, care va beneficia, în perioada 2009-2012, de 18,6 miliarde de euro numai pentru programul ‘Autostrăzile României’.

‘Se vor anula 100 de taxe, pentru că România este campioană mondială la numărul taxelor şi impozitelor’, a mai afirmat Stolojan.

Liderul PD-L a adăugat că se va elimina risipa din agenţiile guvernamentale, pentru că ‘multiplicarea taxelor în România a avut loc pentru că fiecare agenţie guvernamentală a încercat să-şi stabilească propriul sistem de venituri ca să dea acele salarii neruşinate’.

Theodor Stolojan a explicat că este total împotriva măsurii anunţate de premierul Tăriceanu de acordare a unei reduceri de 5% pentru cei care îşi plătesc la timp taxele şi impozitele pentru că ‘măsura este extrem de populistă, va fi îmbrăţişată cu mare căldură, dar este contrară oricăror reguli ale statului de drept în sensul că un impozit este o obligaţie de plată’.

O altă grupă de măsuri din programul PD-L priveşte IMM-urile şi stimularea exporturilor.

Stolojan a precizat că şi bugetul statului trebuie să respecte regulile, pentru că există multe societăţi care execută lucrări pentru şcoli, spitale şi nu-şi primesc banii de la buget decât cu mare întârziere, iar firmele sunt puse în pericol, în condiţiile scumpirii creditelor.

Au fost luate în calcul şi măsuri care privesc căderile de capital. ‘Este un risc foarte mare pentru România să avem o cădere de intrări de capital care să ne oblige să facem o ajustare severă a deficitului de cont curent’, a menţionat Stolojan.

În cadrul programului anti-criză propus de PD-L au mai fost menţionate şi măsuri privind fondurile europene şi absorbţia lor, evitarea transformării crizei economice într-o criză umanitară şi aici au fost trecute în revistă asigurarea pensiei minim garantate de la 1 ianuarie 2009, care va fi de 350 de lei pe lună şi a alocaţiei pentru copii de 100 de lei, precum şi intrarea în calcul a pensiilor celor care au lucrat în grupe grele de muncă, precum şi sprijin financiar pentru fermieri.

Agerpres

px
px

Etichete: , , , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Alba: Primele sesizări depuse la Biroul Electoral de Circumscripţie
Stirea urmatoare: Sălaj: Candidaţii PNL, lansaţi în prezenţa lui Tăriceanu »
px

Stiri Asemanatoare

» Stolojan: La Justiţie va fi un ministru neimplicat politic
» Stolojan: PSD s-a inspirat cu pasiune din Programul PD-L
» Prahova: Preşedinţi de secţii, acuzaţi de abuz în funcţie
» Cluj: Preşedinţii PD-L şi PNL s-au salutat
» Candidatul PD-L Ioan Talpeş a împărţit flori alegătoarelor
» BEC: Materialele electorale ale PSD+PC cu candidaţii PD-L nu sunt interzise
» Prahova: Ion Iliescu, alături de Adrian Năstase la Mizil
» Constanţa: O echipă de campanie a PD-L a fost agresată
» Boc: Prima zăpadă, norocoasă pentru PD-L
» Stolojan: Tăriceanu plăteşte taxă de protecţie lui Geoană

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox