Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Stolojan: Criza nu va fi mai grea decât cea din anii ‘90
Stire din Alegeri 2008 publicata in 23 Nov 2008.

           Prim-vicepreşedintele Partidului Democrat-Liberal (PD-L), Theodor Stolojan, a afirmat duminică, la Curtea de Argeş, că actuala criză economică nu va fi la fel de dură ca cea cu care s-a confruntat România în anii ‘90.

‘Nu va fi mai greu decât a fost în primii ani după 1990, când ne-am confruntat cu şomaj masiv, cu închideri de fabrici. (…) Ceea ce ne lipseşte acum pentru a face faţă crizei este buna guvernare a ţării. Domnii Tăriceanu şi Geoană au lăsat România vulnerabilă în faţa crizei’, a spus Stolojan în discursul ţinut în faţa simpatizanţilor PD-L.

Candidatul democrat-liberal la funcţia de prim-ministru a acuzat actuala guvernare de blocarea ‘unor reforme esenţiale’, risipa banului public şi crearea unor inechităţi în sistemul de salarizare a bugetarilor, factori care au determinat o adâncire a crizei economice şi sociale cu care se confruntă România.

‘Au lăsat, de exemplu, tot sistemul de salarizare al sistemului public într-un haos desăvârşit. Toate sindicatele aşteaptă acum, cu arma la picior, să vină noul Guvern, pentru a obţine un sistem de salarizare echitabil’, a mai spus prim-vicepreşedintele PD-L.

Stolojan a vorbit şi despre ultima variantă a programului anticriză al PD-L, pe care l-a prezentat în cursul după-amiezii la Râmnicu Vâlcea.

Printre măsurile de ordin economic incluse în acest program se numără scutirea de impozite pentru profitul reinvestit de firme, reducerea a o sută de taxe, crearea unui fond de urgenţă de un miliard de euro pentru creditarea întreprinderilor mici şi mijlocii, adoptarea unui program prioritar de investiţii în infrastructura de transporturi şi impunerea unui moratoriu pentru achiziţiile făcute de instituţiile publice.

Theodor Stolojan a efectuat duminică o vizită electorală la Curtea de Argeş, unde s-a întâlnit cu peste 200 de simpatizanţi ai PD-L şi a stat de vorbă cu cetăţenii în cursul unei plimbări pe bulevardul central al municipiului. Prim-vicepreşedintele PD-L a fost însoţit de preşedintele organizaţiei judeţene a partidului, deputatul Cristian Boureanu, precum şi de o parte dintre candidaţii pentru colegiile din Argeş.

Stolojan mai are programate, în cursul zilei de duminică, întâlniri cu alegătorii din comunele argeşene Oarja şi Bradu.

AgerPres

px
px

Etichete: , , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Prefectura Capitalei îşi declină responsabilitatea în legătură cu desigilarea pachetelor cu buletine de vot
Stirea urmatoare: Vântul a câştigat bătălia cu partidele în ultima duminică înainte de vot »
px

Stiri Asemanatoare

» Geoană: Stolojan, un om al trecutului
» Stolojan: Introducerea pensiei sociale a fost discutată cu preşedintele Băsescu
» Stolojan: Mircea Geoană nu merită să fie în Parlament
» Călăraşi: Stolojan a susţinut candidaţii PD-L la un miting în Olteniţa
» Theodor Stolojan: ‘Geoană lansează tiribombe’
» Prahova: Preşedinţi de secţii, acuzaţi de abuz în funcţie
» Alba: SMS-uri electorale
» Începe votul în SUA şi Canada
» Braşov: Corlăţean a votat pentru un guvern puternic şi competent
» Galaţi: Ambulanţa a intervenit la două secţii de votare

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox