Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Lucrări de Petraşcu şi Picasso vor fi scoase la licitaţie duminică
Stire din Cultura si Media publicata in 14 Jun 2008.

Lucrarea “Garoafa” semnată de Gheorghe Petraşcu, unul dintre cei mai bine vânduţi artişti români, va fi pusă în vânzare la licitaţia organizată duminică la Teatrul Naţional de Operetă “Ion Dacian”, la suma de 65.000 de lei, alături de alte tablouri ale unor pictori celebri, precum Pablo Picasso.
“Garoafa” este cea mai scumpă lucrare a licitaţiei, însă nu întrece ca preţ de pornire alte lucrări de Gheorghe Petraşcu, cum ar fi “Femeia pe balustradă” şi “Plajă la Biatriz” care au fost licitate la peste 150.000 de lei, respectiv 120.000 de lei. În ordinea preţurilor propuse de casa de licitaţii Alis lucrarea este urmată de tabloul “Cană şi fructe” de Alexandru Ciucurencu pus în vânzare pentru 60.000 de lei, “Le pont vers les Cathedrales des Moulins” al artistului Dimitrie Berea la 45.000 de lei şi “Peisaj urban” semnat de pictorul Corneliu Michailescu care va intra în licitaţie la suma de 35.000 de lei.
În schimb, gravura “Cuplul” semnată de celebrul pictor cubist Pablo Picasso va fi scoasă la vânzare la numai 9.500 de lei.
Vor mai putea fi licitate lucrări de Jean Steriadi – “Gospodărie ţărănească”, la suma de 30.000 de lei, două tablouri de Nicolae Tonitza – “După război” şi “Femeie în fotoliu” – pentru 26.000 şi 4.500 de lei, dar şi picturi semnate de Corneliu Baba – “Marina”, Francisc Şirato – “Ţăran”, Samuel Mutzner – “Dansatoare orientală”, lucrare ce a figurat într-o expoziţie a colecţiilor bucureştene ce a avut loc în 2001 la Muzeul Colecţiilor de Artă, Theodor Aman – “Cununia ortodoxă”, Sabin Bălaşa – “Dincolo de nori”, Rudolf Schwitzer Cumpăna – “Gospodărie ţărănească” şi mulţi alţi.
Cele 68 de lucrări de pictură, dar şi scupturile, icoanele, piesele de mobilier, de sticlă şi de argint, cărţile şi bijuteriile scoase la licitaţie vor fi expuse vineri şi sâmbătă la Teatrul Naţional de Operetă “Ion Dacian”.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Militar român ucis în Afganistan
Stirea urmatoare: OMS recomandă fidelizarea donatorilor de sânge »
px

Stiri Asemanatoare

» Tablourile a 11 pictori băcăuani, furate în timpul transportului prin Austria
» Johnny Depp va fi Pălărierul Nebun
» Mariana Nicolesco, contestată
» Ne ducem la Oscar cu „Restul e tăcere”
» ‘Lear’ în regia lui Andrei Şerban
» “Noaptea Devoratorilor de Publicitate”, la Sala Polivalentă
» DJ-ul Armin van Buuren mixează, sâmbătă, la Arenele Romane
» Apocalyptica, Deus şi Jean-Luc Ponty, capete de afiş la festivalul Stufstock
» Maramureş: A început a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru
» “Noaptea albastră”, o sărbătoare a muzicii promovată de peste 30 de DJ

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox