Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Nico şi Vlad Miriţă reprezintă România la Eurovision 2008
Stire din Cultura si Media publicata in 24 Feb 2008.

Nico şi Vlad Miriţă vor reprezenta România la concursul internaţional de muzică Eurovision 2008 de la Belgrad, obţinând cel mai mare punctaj din partea publicului şi a juriului, la finala naţională a competiţiei transmisă, sâmbătă seara, în direct, de TVR 1.
Piesa ‘Pe o margine de lume’, interpretată de duetul Nico şi Vlad Miriţă, a obţinut cel mai mare punctaj din partea publicului şi de cinci ori nota maximă din partea juriului, însumând 271 de puncte.
Cei doi s-au detaşat, la o diferenţă de şapte puncte, de suedezii de la Biondo, care au obţinut cu melodia ‘Shine’ cel mai mare punctaj la cea de-a doua semifinală naţională a concursului, fiind favoriţi în faza finală a competiţiei.
‘Suntem fericiţi şi sperăm să obţinem locul întâi la Belgrad. Pentru asta dorim să întregim atmosfera de pe scenă şi să dăm o nouă interpretare piesei, care va fi în engleză şi italiană’, au declarat, la finalul concursului, Nico şi Vlad.
Aceştia vor merge, luni, la Atena, pentru a participa la finala naţională Eurovision din Grecia.
Pe următorul loc în clasament s-a plasat câştigătorul primului concurs Megastar, Cătălin Josan, cu melodia ‘Run Away’.
Pe scenă au mai concurat Leo Iorga & Pacifica cu melodia ‘Prea mici sunt cuvintele’, Zero featuring Marius Moga cu ‘Come This Way’, Paula Seling şi Provincialii cu ‘Seven Days’, Nicola cu ‘Fairytale Story’, Tabasco cu ‘Love Is All I Need’, Rednex featuring Ro-mania cu ‘RailRoad, RailRoad’, suedeza LaGaylia Frazier cu ‘Dr. Frankenstein’, Simona Nae cu ‘The Key of Life’ şi Yana cu ‘C’ est la vie’.
Cele 12 piese din finală au fost jurizate de Cristian Faur, Mihai Ogăşanu, Dan Teodorescu, Dida Drăgan, Victor Socaciu, Dani Constantin, Flavius Teodosiu, Florin Ionescu, Titus Andrei, George Zafiu, Sebastian Secanu şi Tatiana Solomon, dar şi de telespectatori. În punctajul final, ponderea publicului, care a putut vota timp de 40 de minute, a fost de 50%, iar cea a juriului tot de 50%.
În show-ul de peste trei ore, prezentat de Alina Sorescu şi Iulian Vrabete, a cântat Goran Bregovici, alături de instrumentiştii săi de la Wedding Funeral Orchestra.
Piesa care va reprezenta România la Eurovision 2008 va concura, pe 20 mai, în prima semifinală a concursului, ce va avea loc la Belgrad.
Melodia va intra în competiţie cu alte 18 piese care vor reprezenta Rusia, Muntenegru, Finlanda, Grecia, Irlanda, Israel, Polonia, Bosnia şi Herţegovina, Estonia, Olanda, Moldova, San Marino, Slovenia, Norvegia, Belgia, Andorra, Armenia şi Azerbaidjan.
În cea de-a doua semifinală a concursului internaţional de muzică, care se va desfăşura pe 22 mai, vor concura 19 melodii din Croaţia, Danemarca, Bulgaria, Portugalia, Ucraina, Elveţia, Macedonia, Islanda, Cipru, Letonia, Belarus, Ungaria, Albania, Suedia, Turcia, Lituania, Georgia, Cehia şi Malta.
Reprezentanţii Franţei, Angliei, Spaniei, Marii Britanii şi Germaniei, ţări care cotizează pentru organizarea concursului, dar şi câştigătorul selecţiei organizate în Serbia, ţară care organizează, în acest an, competiţia muzicală, au acces direct în finală, potrivit noului regulament al concursului Eurovision.
În trecut se calificau automat ţările care ocupau primele 10 poziţii la ediţia anterioară şi ţara organizatoare a competiţiei.
Marea finală a Eurovision va avea loc, pe 24 mai, la Belgrad.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « În premieră naţională, schimb de date poliţieneşti transfrontaliere în sistem IT
Stirea urmatoare: Elena Băsescu: Sunt un simplu tânăr, ca şi voi »
px

Stiri Asemanatoare

» Andrei Tudor, desemnat cel mai bun compozitor la Eurovision
» Reprezentanţii României la Eurovision, Nico şi Vlad Miriţă, apreciaţi de greci
» Rednex şi Ro-Mania, în finala Eurovision în locul lui Cătălin
» “Noaptea albastră”, o sărbătoare a muzicii promovată de peste 30 de DJ
» Costel Busuioc, într-un spectacol de binefacere la Timişoara
» Mihai Trăistariu, cel mai solicitat artist din campania electorală
» DJ Vasile, Matze şi Electric Brother se reunesc la B’ESTFEST 20
» Musicalul “The Rocky Horror Show”, la Kristal Glam Club
» Lineup-ul Creamfields România 2008 prevesteşte o vară fierbinte
» AG Weinberger îşi lansează, vineri, un dublu album

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox