Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Posturi tv şi radio locale sancţionate pentru încălcarea legislaţiei electorale
Stire din Cultura si Media publicata in 16 Jun 2008.

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au decis, duminică, să amendeze mai multe posturi de televiziune şi radio pentru încălcarea prevederilor legislaţiei electorale referitoare la interzicerea cu 48 de ore înainte de ziua votării a oricăror emisiuni şi comentarii privind campania electorală.
Într-o astfel de situaţie se află TV Bacău, post amendat cu 5.000 de lei, pentru că a încălcat prevederile menţionate în timpul emisiunii “Bacăul vorbeşte”, difuzată pe 13 iunie.
De asemenea, membrii Consiliului au decis să amendeze cu 2.500 de lei postul Radio Alfa, pentru că în buletinele de ştiri difuzate pe 14 iunie a încălcat aceeaşi prevedere a legislaţiei electorale, abatere pentru care postul Media ATV Alexandria a fost amendat cu 2.500 de lei, pentru difuzarea unei emisiuni electorale pe 13 iunie.
Membrii Consiliului au amendat cu 2.500 de lei postul Televiziunea Galaxy din Drobeta-Turnu Severin, întrucât a difuzat o emisiune electorală pe 13 şi pe 14 iunie, încălcând legislaţia privind alegerile locale.
Totodată, postul Tonight FM din Sângiorz Băi, Bistriţa Năsăud, a fost somat pentru că a difuzat emisiuni electorale în afara campaniei, în zilele de 30 mai şi 13 iunie, nerespectând interdicţia prevăzută în legislaţia electorală.
Şi TV Galaţi a fost somat, pentru că a încălcat legislaţia electorală în programele de ştiri difuzate pe 15 iunie, au stabilit membrii Consiliului.
CNA a mai somat Radio Fir din Dej, Cluj, pentru că în emisiunea “Politica în direct” din 12 iunie şi în buletinul de ştiri de la ora 12,00 din 13 iunie a încălcat prevederi din legislaţia electorală referitoare la asigurarea de condiţii egale tuturor candidaţilor.
În altă ordine de idei, societatea de cablu SC TV Alfa Omega SRL a fost amendată cu 5.000 de lei pentru difuzarea de programe care nu figurează în grila Consiliului, încălcând prevederi din legislaţia audiovizuală privind obligaţia distribuitorilor de servicii de a notifica în prealabil la CNA orice modificare în structura ofertei de servicii de programe retransmise.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Sfânta Treime, prăznuită luni
Stirea urmatoare: Cluj: O bucată din acoperişul Iulius Mall s-a prăbuşit »
px

Stiri Asemanatoare

» Iaşi: PSD acuză PNL de campanie electorală neloială
» Posturile locale de radio şi TV cer candidaţilor între 3 lei şi 5.000 de euro
» Dolj:PD-L obligat de BEJ să înlăture un mash
» Sibiu: Liderul PNL face campanie anti-manele
» Antena 1 şi 3 şi Realitatea TV somate de CNA pentru nerespectarea pluralismului
» Tulcea: Început de campanie electorală fără prea mult zgomot
» Monica Iacob-Ridzi, pregătită pentru o funcţie în Executiv
» Harghita: Început timid de campanie electorală
» Medici în campania electorală
» Sancţiuni pentru cadre medicale de la Materinatea ‘Giuleşti’

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox