Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Premiera filmului “Legiunea străină”, pe 22 februarie
Stire din Cultura si Media publicata in 15 Feb 2008.

Premiera filmului “Legiunea străină”, în regia lui Mircea Daneliuc, va avea loc vineri, 22 februarie, fiind lansat concomitent în Capitală, la cinematografele Hollywood Multiplex, Movieplex Plaza România, Scala şi Glendale Studio, la Iaşi – în cinematografele Victoria şi Glendale şi Constanţa – Cityplex Mall.
Pe 18 februarie, filmul va rula, pentru presă, la Hollywood Multiplex Bucureşti Mall, prezentarea fiind urmată de o conferinţă de presă cu participarea regizorului şi a echipei de filmare.
Filmul a mai fost proiectat, pe 31 ianuarie, la Institutul Cultural Român. La avanpremiera de la ICR, regizorul şi scenaristul peliculei a subliniat că dialogul dintre personaje şi imagine au un caracter fauvist, arătând lumea concretă, în culori pure.
“E un film care încearcă să exprime realitatea românească aşa cum e sau chiar cea europeană. Am ales ca acţiunea să se desfăşoare undeva în Moldova, pentru că mi s-a părut mai în spiritul filmului. Cu un dialog mai curat, mai literar şi cu o imagine mai convenţională lucrurile ar fi stat altfel” – afirma cineastul.
Întârzierea premierei a făcut ca ceva din tema filmului să fie depăşit. Autorul se referă la gripa aviară care intrase în ţară, la “poliţişti care umblă pe bicicletă”, la “pregătirea” românilor pentru intrarea în Uniunea Europeană.
“Nu am planuri speciale cu acest film. Eu pun foarte puţin preţ pe festivaluri. Niciun premiu nu poate face mai bun un film decât este el. Premiile se duc, filmul rămâne, iar istoria îl păstrează sau nu îl păstrează” – a declarat, pentru mass-media, Mircea Daneliuc.
Daneliuc nu se aşteaptă la un succes de casă, chiar dacă filmul este făcut pentru public. În opinia sa, lumea nu se înghesuie la cinema, succesul de public nu există, pentru că nu există cinematografe.
“Legiunea străină” este “o comedie neagră pitorească” şi se integrează perfect în situaţia socială şi politică a României actuale, cu atât mai mult cu cât “replicile spumoase, accentul actorilor, dar şi situaţiile excelent scrise şi regizate dau o savoare aparte filmului”, după cum remarca la finalul filmărilor producătorul.
În rolurile principale au fost distribuiţi Rică Răducanu, Cătălin Paraschiv, Radu Iacoban, Radu Ciobănaşu, Nicodim Ungureanu, Oana Piecnita, Despina Stănescu ş.a.
Mircea Daneliuc a lucrat la realizarea filmului şi cu Gabriel Kosuth (director de imagine), Şerban Porupcă (scenograf) şi Niţă Chivulescu (montaj).
Mircea Daneliuc, cineast şi scriitor, este autorul unor filme de referinţă, premiate la festivaluri naţionale şi internaţionale de prestigiu: “Cursa”, “Ediţie specială”, “Probă de microfon”, “Vânătoarea de vulpi”, “Croaziera”, “Glissando”, “Iacob”, “Tusea şi junghiul”, “Patul conjugal”, “Senatorul melcilor”, “Ambasadori, căutăm patrie”, “Sistemul nervos”.
Creaţia sa literară cuprinde romanele “Pisica ruptă” (Premiul ASPRO pentru debut, 1997), “Marilene”, “Apa din cizme”, “Strigoi fără ţară”, “Petru şi Pavel”, “Ora lanti” (Premiul de proză al revistei Ateneu), precum şi volumele de teatru “Carlo Carlini – iluzionism” (Premiul Naţional pentru Dramaturgie) şi “Femei în Ghips”.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Donatorii de sânge, scutiţi de impozitele locale
Stirea urmatoare: Agenda Zilei: 15 Februarie 2008 »
px

Stiri Asemanatoare

» Andrei Şerban: Publicul român e mai dur decât cel american
» Maia Morgenstern dă viaţă Ecaterinei cea Mare pe scena TNB
» “Supravieţuitorul” regizat de Sergiu Nicolaescu va avea premiera vineri
» Spectatori în picioare la premiera filmului lui Radu Gabrea
» Filmul “Cocoşul decapitat,” promovat în versiunea româno-maghiară
» “Război pe calea undelor” în premieră la Londra
» Premiera filmului “Supravietuitorul” al lui Sergiu Nicolaescu, reprogramata
» Johnny Depp va fi Pălărierul Nebun
» Mariana Nicolesco, contestată
» Ne ducem la Oscar cu „Restul e tăcere”

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox