Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Donatorii de sânge, scutiţi de impozitele locale
Stire din Social publicata in 15 Feb 2008.

Donatorii de sânge din municipiile Deva, Hunedoara şi Petroşani vor fi scutiţi de la plata impozitelor pe clădiri şi terenuri, cel puţin 80 de persoane urmând să beneficieze de această facilitate adoptată de consiliile locale, la solicitarea Centrului Judeţean de Transfuzii (CJT) Hunedoara, transmite corespondentul ROMPRES.
Iniţiativa este o premieră naţională şi va fi extinsă, în acest an, în oraşele Lupeni şi Vulcan, unde este înregistrat un număr important de donatori de sânge.
“Scutirea se aplică donatorilor de sânge fidelizaţi, care au avut cel puţin 15 donări de sânge în ultimii cinci ani. CJT Hunedoara a făcut această propunere autorităţilor locale pentru că donatorii de sânge sunt oameni deosebiţi, care fac un lucru important pentru comunitate. Primăriile au fost deosebit de receptive la solicitarea noastră”, a declarat, joi, directorul CJT Hunedoara, dr. Victoria Hălmagi.
De altfel, Consiliul Local Petroşani a decis să acorde facilităţile la plata impozitelor locale inclusiv pentru acei donatori de sânge care au înregistrat doar cinci donări în ultimele 60 de luni.
Pentru a beneficia de scutirile de impozite locale, donatorii vor trebui să obţină o adeverinţă din partea CJT Hunedoara, în baza fişelor de evidenţă ale instituţiei. Documentele sunt depuse la consiliul local, care va emite o hotărâre în acest sens.
În prezent, cele mai multe scutiri la plata impozitelor au fost solicitate de donatorii de sânge din Deva, unde CJT a eliberat peste 50 de adeverinţe care atestă calitatea de donator, municipiul reşedinţă fiind urmat de municipiile Hunedoara şi Petroşani.
Numărul donatorilor de sânge din judeţul Hunedoara a ajuns la 585 de persoane, în creştere, comparativ cu luna ianuarie a anului trecut.
Cel mai solicitat este acum sângele din grupa A II pozitiv, care este cerut mai ales de clinicile din Târgu Mureş.

ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Veneţia invită Sibiul în elita oraşelor culturale
Stirea urmatoare: Premiera filmului “Legiunea străină”, pe 22 februarie »
px

Stiri Asemanatoare

» OMS recomandă fidelizarea donatorilor de sânge
» Pentru Bucureşti ar fi nevoie de 300 de donatori zilnic
» Vieţi salvate de donatori aflaţi în moarte cerebrală
» Cursuri de baby-sitter pentru şomerii de la sate
» Miron Cozma, aşteptat la Lupeni
» Hunedoara: Winkler face apel către secui să nu voteze independenţi
» Hunedoara: PNŢCD susţine candidaţii PNL în alegeri
» Hunedoara: Peste 1.000 de oameni la funeraliile minerilor din Petrila
» Ion Iliescu: În Parlament, trebuie trimişi oameni capabili
» I. Iliescu: Nu vreau să mă prindă 80 de ani în Parlament

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox