Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Doi dintre cei trei militari români răniţi în Afganistan au fost externaţi
Stire din Diverse publicata in 16 Mar 2008.

Doi dintre cei trei militari români răniţi miercuri în Afganistan au fost externaţi, iar plutonierul major Sbughea Constantin Mihai, care a suferit o fractură închisă a antebraţului drept, a fost tratat iniţial în spitalul din Kandahar şi ulterior a fost evacuat la spitalul american din Landshul, Germania, unde a fost internat pentru tratament, precizează biroul de presă al Ministerului Apărării.
Caporalul Vasluianu Gheorghe Dorel şi fruntaşul Hamza Gheorghe Dan au fost trataţi în spitalul din Kandahar pentru contuziile din zona feţei. Ambii militari a fost externaţi iar în prezent sunt în baza din Kandahar, starea lor fiind bună.
Ministerul Apărării ţine legătura cu familiile militarilor răniţi pentru a le informa permanent despre evoluţia stării lor de sănătate.
Trei militari români din Batalionul 300 Infanterie “Sfântul Andrei”, dislocat în Afganistan, au fost răniţi, miercuri dimineaţă, la sud de Qalat, în urma unei explozii.
Militarii îndeplineau o misiune de patrulare pe autostrada Qalat-Kandahar, când transportorul amfibiu blindat în care se aflau a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.
Conform procedurilor standard de operare în astfel de situaţii, zona a fost imediat securizată, iar militarii răniţi au fost evacuaţi de urgenţă la spitalul din Kandahar, unde beneficiază de asistenţă medicală specializată.
Incidentul a avut loc în jurul orei 5,00, ora României. Cei trei răniţi făceau parte din echipajul primului TAB care deschidea coloana alcătuită din patru transportoare blindate.
Batalionul 300 Infanterie “Sfântu Ioan” a fost dislocat în zona de operaţii din Afganistan la începutul acestui an.
România a dislocat, în iulie 2002, în Afganistan, primul batalion de infanterie format din 405 militari provenind din Batalionul 26 infanterie ”Neagoe Basarab”. Aceasta a reprezentat prima acţiune de luptă a armatei române în afara frontierelor după cel de-Al Doilea Război Mondial.
De la începutul misiunilor desfăşurate în Afganistan, forţele militare româneşti dislocate în zonă au înregistrat 20 de răniţi şi cinci militari căzuţi la datorie în diferite misiuni, precizează MAp.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Cypress Hill concertează la B’Estfest
Stirea urmatoare: Un şofer a venit din Anglia fără permis de conducere »
px

Stiri Asemanatoare

» Militar român ucis în Afganistan
» Un militar ucis şi altul rănit, în Afganistan
» Militarii răniţi în Afganistan au fost decoraţi
» 250 de blocuri din cartierele Rahova şi Militari, fără căldura şi apă caldă
» Cinci militari americani mor în urma prăbuşirii unui elicopter, în Irak
» Aeroportul din Herat, Afganistan, închis în urma unui atac cu rachete
» Doi morţi şi zece răniţi într-un accident rutier, în Bacău
» Cel puţin trei morţi şi 23 de răniţi în urma unor incidente armate la Bagdad
» Cinci români răniţi în sud-vestul Ungariei într-un accident rutier
» Exerciţiul “Joint Task Force 2008 Rotation”

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox